Finland

Tässä on Tampereen uusi ratikka – moni kysyy nyt, rakennettiinko se turhaan?

Moni miettii sitä, rakensiko Tampere turhaan lähes 300 miljoonan euron ratikan. Kaupungin ensi vuoden talous on 132 miljoonaa euroa miinuksella.

Aika moni kyselee nykyään Tampereella: Rakensimmeko ratikan turhaan?

Muuan pirulainen karkotti matkustajat joukkoliikenteestä, ja nyt sitten rakennetaan lähes 300 miljoonan euron ratikkaa. Ja kaupungin talous on totaalisesti kuralla.

Kun koronahässäkkä oli kiivaimmillaan, tuli Tampereella vastaan busseja, joissa ei ollut ensimmäistäkään matkustajaa. Ja samaa näkee vieläkin. Kansa on siirtynyt joukkoliikennevälineistä etätöihin kotiin, yksityisautoiluun ja pyöräilyyn. Ja samaan aikaan rakennetaan satoja miljoonia maksavaa ratikkaa.

Helsingissä on nähty melkoisen tyhjiä ratikoita.

– Matkustajamäärät joukkoliikenteessä ovat tippuneet pääkaupunkiseudulla jotain 80 prosenttia ja Tampereella yli 70 prosenttia, kertoo Tampereen ratikkayhtiön toimitusjohtaja Pekka Sirviö.

– Nyt sieltä palataan pikkuhiljaa. Uskon, että kun asiat hoidetaan hyvin, saadaan matkustajat takaisin joukkoliikennevälineisiin, Sirviö sanoo.

Tampereen ratikka on suurin Suomeen toimitettu. Mittaa sillä on 37 metriä ja lisäpalikalla saadaan 10 metriä lisää.

Ratikan vastustajat ovat saaneet vettä myllyynsä. Valtuustossa heitä oli koko joukko. Asian käsittely oli sen verran kiihkeää, että se saattoi lopulta johtaa jopa siihen, että Sanna Marinista (sd) tuli myöhemmin Suomen pääministeri.

Nimittäin alle kolmekymppinen valtuuston puheenjohtaja Sanna Marin laittoi kurittomat valtuutetut ojennukseen niin jämäkästi, että sillä varmasti oli osuutta siihen, että hänestä tuli seuraavien eduskuntavaalien ääniharava. Jo silloin oli saatu näyttöä siitä, että Marin hallitsee hankalatkin tilanteet.

Tuossa kiivailuja synnyttäneessä valtuuston kokouksessa moni oli sitä mieltä, että ratikka on turha hanke.

– En usko, että ratikka rakennettiin turhaan, sanoo ratikkayhtiön Pekka Sirviö.

– Se ei ole pelkästään joukkoliikennehanke. Nähdään jo nyt, että rakentaminen ja elinvoimaisuus ratikkareitin varrella on kasvanut. Ratikka lisää houkuttelevuutta ja vetovoimaa Tampereella, Sirviö sanoo.

Pari viikkoa sitten ensimmäinen ratikkavaunu saapui Tampereelle. Ensi kesänä niitä on 19, ja matkustajat pääsevät reilun vuoden päästä liikkumaan Hervannasta tai Taysista Pyynikintorille ja päinvastoin. Raiteita on yhteensä 15 kilometriä.

Ensimmäistä ratikkavaunua testataan Hervannan varikolla, missä on 1,2 km katettua raidetta ja 3 km ulkona. Kesä-heinäkuun vaihteessa ratikka on kansan nähtävillä, kun sitä testataan Hervannan maisemissa. Syyskuussa ensimmäiset kaupunkilaiset pääsevät istahtamaan testimielessä ratikan penkkiin.

Tampereen ensimmäinen ratikkavaunu on suurin Suomeen toimitettu. Se on 37 metriä pitkä, ja lisäpalikalla siitä voidaan tehdä 47-metrinen.

Skoda Transtech on valmistanut Kajaanin Otanmäessä 74 ratikkavaunua, ja niillä on ajettu toistakymmentä miljoonaa kilometriä. Vaunuja ovat tilanneet myös pääkaupunkiseudun Raide-Jokeri sekä Mannheimin kaupunki Saksassa. Tilauskirjassa on noin 200 vaunua.

Tampereen ratikka on tiilenpunainen. Väri ratkesi yleisöäänestyksessä. Mutta miltä vaunu näyttää sisältä? Sitä ei näytetä, koska sisätilat ovat vielä rakentamatta. Ikkunat on peitetty.

Ratikan ovi aukenee, kun painaa nappulaa jossa on logo N. Se on pöllitty kumipyörillä kulkevasta välineestä bussista, eli tamperelaisittain nyssestä. Sormi on nappulalla ratikkayhtiön johtajalla Pekka Sirviöllä.

Yksi tamperelaisuuden symboli ratikan ulkopinnasta löytyy. Oven avausnappulassa on isolla logo N. Se tulee siitä, että bussin – tai oikeasti onnikan – saapumista pysäkillä odotelleet tamperelaiset ovat aina lausahtaneet:

– Nysse tulee.

Football news:

PSG asks Barca for Dembele and 80 million euros in exchange for Neymar (El Chiringuito TV)
Kike Setien: I See myself as Barca's coach next season
Disney's tourist Paradise, where MLS and the NBA return: 50+ playgrounds, a lot of children at normal times, cartoon characters everywhere🧞 ♂ ️
Solskjaer on the cancellation of the ban of Manchester City: Let it be discussed by others. It's not my job
Zidane on bale: People try to invent our conflict, but they will not achieve anything. We are United
The transfer window in England will be open from July 27 to October 5
De Jong entered Barca's bid for the match with Osasuna. He missed a month due to an injury