Finland

Tässä on Tampereen uusi ratikka – moni kysyy nyt, rakennettiinko se turhaan?

Moni miettii sitä, rakensiko Tampere turhaan lähes 300 miljoonan euron ratikan. Kaupungin ensi vuoden talous on 132 miljoonaa euroa miinuksella.

Aika moni kyselee nykyään Tampereella: Rakensimmeko ratikan turhaan?

Muuan pirulainen karkotti matkustajat joukkoliikenteestä, ja nyt sitten rakennetaan lähes 300 miljoonan euron ratikkaa. Ja kaupungin talous on totaalisesti kuralla.

Kun koronahässäkkä oli kiivaimmillaan, tuli Tampereella vastaan busseja, joissa ei ollut ensimmäistäkään matkustajaa. Ja samaa näkee vieläkin. Kansa on siirtynyt joukkoliikennevälineistä etätöihin kotiin, yksityisautoiluun ja pyöräilyyn. Ja samaan aikaan rakennetaan satoja miljoonia maksavaa ratikkaa.

Helsingissä on nähty melkoisen tyhjiä ratikoita.

– Matkustajamäärät joukkoliikenteessä ovat tippuneet pääkaupunkiseudulla jotain 80 prosenttia ja Tampereella yli 70 prosenttia, kertoo Tampereen ratikkayhtiön toimitusjohtaja Pekka Sirviö.

– Nyt sieltä palataan pikkuhiljaa. Uskon, että kun asiat hoidetaan hyvin, saadaan matkustajat takaisin joukkoliikennevälineisiin, Sirviö sanoo.

Tampereen ratikka on suurin Suomeen toimitettu. Mittaa sillä on 37 metriä ja lisäpalikalla saadaan 10 metriä lisää.

Ratikan vastustajat ovat saaneet vettä myllyynsä. Valtuustossa heitä oli koko joukko. Asian käsittely oli sen verran kiihkeää, että se saattoi lopulta johtaa jopa siihen, että Sanna Marinista (sd) tuli myöhemmin Suomen pääministeri.

Nimittäin alle kolmekymppinen valtuuston puheenjohtaja Sanna Marin laittoi kurittomat valtuutetut ojennukseen niin jämäkästi, että sillä varmasti oli osuutta siihen, että hänestä tuli seuraavien eduskuntavaalien ääniharava. Jo silloin oli saatu näyttöä siitä, että Marin hallitsee hankalatkin tilanteet.

Tuossa kiivailuja synnyttäneessä valtuuston kokouksessa moni oli sitä mieltä, että ratikka on turha hanke.

– En usko, että ratikka rakennettiin turhaan, sanoo ratikkayhtiön Pekka Sirviö.

– Se ei ole pelkästään joukkoliikennehanke. Nähdään jo nyt, että rakentaminen ja elinvoimaisuus ratikkareitin varrella on kasvanut. Ratikka lisää houkuttelevuutta ja vetovoimaa Tampereella, Sirviö sanoo.

Pari viikkoa sitten ensimmäinen ratikkavaunu saapui Tampereelle. Ensi kesänä niitä on 19, ja matkustajat pääsevät reilun vuoden päästä liikkumaan Hervannasta tai Taysista Pyynikintorille ja päinvastoin. Raiteita on yhteensä 15 kilometriä.

Ensimmäistä ratikkavaunua testataan Hervannan varikolla, missä on 1,2 km katettua raidetta ja 3 km ulkona. Kesä-heinäkuun vaihteessa ratikka on kansan nähtävillä, kun sitä testataan Hervannan maisemissa. Syyskuussa ensimmäiset kaupunkilaiset pääsevät istahtamaan testimielessä ratikan penkkiin.

Tampereen ensimmäinen ratikkavaunu on suurin Suomeen toimitettu. Se on 37 metriä pitkä, ja lisäpalikalla siitä voidaan tehdä 47-metrinen.

Skoda Transtech on valmistanut Kajaanin Otanmäessä 74 ratikkavaunua, ja niillä on ajettu toistakymmentä miljoonaa kilometriä. Vaunuja ovat tilanneet myös pääkaupunkiseudun Raide-Jokeri sekä Mannheimin kaupunki Saksassa. Tilauskirjassa on noin 200 vaunua.

Tampereen ratikka on tiilenpunainen. Väri ratkesi yleisöäänestyksessä. Mutta miltä vaunu näyttää sisältä? Sitä ei näytetä, koska sisätilat ovat vielä rakentamatta. Ikkunat on peitetty.

Ratikan ovi aukenee, kun painaa nappulaa jossa on logo N. Se on pöllitty kumipyörillä kulkevasta välineestä bussista, eli tamperelaisittain nyssestä. Sormi on nappulalla ratikkayhtiön johtajalla Pekka Sirviöllä.

Yksi tamperelaisuuden symboli ratikan ulkopinnasta löytyy. Oven avausnappulassa on isolla logo N. Se tulee siitä, että bussin – tai oikeasti onnikan – saapumista pysäkillä odotelleet tamperelaiset ovat aina lausahtaneet:

– Nysse tulee.

Football news:

Scotland coach Clarke: There were a lot of good moments during the group stage, but no points scored
England are the most boring group winners in history. Two goals were enough! And at the World Cup, the Italians once became the first even with one
Dalic - to the fans after reaching the Euro playoffs: You are our strength, and we will be your pride
Modric became the youngest and oldest goalscorer in Croatia at the Euro
Czech Republic coach Shilgava: We came out of the group and fought with England for the first place. We got what we wanted
Gareth Southgate: England wanted to win the group and continue to play at Wembley-and it succeeded
Luka Modric: When Croatia plays like this, we are dangerous for everyone