Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Televisioarvostelu | Clint Eastwoodin draama venyttää lyhyen sankarihetken täyspitkäksi elokuvaksi, ja siitähän ei hyvää seuraa

Sotilaskoulutuksen saanut Spencer Stone esittää elokuvassa itseään.

TOIMINTA

Sub klo 21.00 (K12)

Elokuussa 2015 aseistautunut terroristi aikoi iskeä Amsterdamista Pariisiin matkanneessa pikajunassa. Ryhmä erimaalaisia matkustajia nousi vastarintaan ja onnistui taltuttamaan miehen.

Sankareina palkituista matkustajista kolme, Anthony Sadler, Spencer Stone ja Alek Skarlatos, olivat lomailevia yhdysvaltalaisia ystävyksiä, osin koulutettuja sotilaita. Miehet esittävät itse itseään Clint Eastwoodin ohjauksessa .

Koska lyhyt yhteenotto ei mitenkään kanna pitkän elokuvan mittaa, pyrki käsikirjoittaja Dorothy Baskal venyttämään tarinaa. Selfien otostakin yritetään tehdä tapaus, ja kolmikon lapsuuden kouluvaikeudet käydään läpi lapsinäyttelijöiden voimin.

Elokuva on aiheeltaan jatkoa Eastwoodin edellisille tosipohjaisille sankarikuvauksille American Sniper ja Sully – uroteko Hudson-joella. Ensi-illan aikaan 87-vuotias tuottajaohjaaja ei tunnetusti aristele patrioottisia painotuksia, ja työssä on vahvaa kristillistä virettä: korkeimman johdatus antaa kaikelle tarkoituksen.

Huomionarvoisessa kohtauksessa turisteja oikaistaan Hitlerin kuolemasta: ei USA vaan puna-armeija lähestyi Führerbunkeria, eivätkä ”amerikkalaiset voi aina ottaa kunniaa pahuuden kukistamisesta”. Kerronnassa onkin vahvaa hyvityksen makua, kun Ranskan presidentti myöntää kolmikolle Kunnialegioonan kunniamerkin.

Tuotantoyhtiö osasi odottaa huonoja arvosteluja, eikä elokuvaa näytetty ennakkoon kriitikoille, Suomessakaan.