Kanariansaarille kuuluvalla Teneriffalla viikko sitten isänsä mukana kadonneiden siskosten Annan, 6, ja Olivian, 1, äiti Beatriz Zimmermann julkaisi tiistaina illalla sosiaalisessa mediassa lapsista hellyttävän suukotteluvideon.

Videoon liitetyssä viestissä epätoivoinen äiti pyytää ihmisiä levittämään videota mahdollisimman laajalle, koska hän epäilee isän paenneen lasten kanssa Etelä-Amerikkaan. Lasten isällä Tomás Gimenolla on hänen mukaansa paljon yhteyksiä alueelle.

Lasten äiti uskoo silti Annan ja Olivian olevan elossa ja näkevänsä lapset ennemmin tai myöhemmin.

Tomás Gimeno ei palauttanut Annaa ja Oliviaa viime viikon tiistaina takaisin äidilleen sovitun tapaamisen päätteeksi. Lasten vanhemmat olivat eronneet viime elokuussa.

El Mundon mukaan Gimeno olisi uhkaillut ex-vaimoaan suullisesti viime joulukuussa, ja vaimo olisi tehnyt asiasta ilmoituksen poliisille, mutta perunut sen myöhemmin.

Tämän kuvan poliisi on antanut julkisuuteen lastensa kaappaamisesta epäillystä Tomás Gimenosta, 37. ESPANJAN KANSALLISKAARTI

Vene ja koti kiinnostavat poliisia

Kolmikosta on annettu viikko sitten kansainvälinen etsintäkuulutus. Kadonneita on etsitty tuloksetta niin maalta kuin mereltäkin.

Poliisin tutkimukset keskittyvät nyt Gimenon Atlantilta tyhjillään löytyneeseen veneeseen ja Gimenon Teneriffan-kotiin. Gimeno oli tallentunut myöhään viime tiistaina Teneriffan sataman valvontakameravideolle pakkaamassa moottoriveneeseensä matkalaukkuja ja muuta tavaraa.

Tyttöjä ei kuvissa näy, joten poliisin mukaan on mahdollista, että pienet lapset olivat isän varovaisen näköisesti siirtelemissä kapsäkeissä.

Poliisia askarruttaa erityisesti tiistai-illan kahden tunnin jakso, kun Gimeno oli palannut kotiinsa tytärtensä kanssa vanhempiensa luota.

El Mundon mukaan Gimeno olisi sanonut vaimolleen, ettei tämä näkisi lapsiaan enää koskaan.

Anna on kuusivuotias. Espanjan kansalliskaarti

Olivia on vuoden ikäinen. Espanjan kansalliskaarti

Lähteet: Canarias7, El Mundo