Finland

Tennis | Mahtivireessä oleva Ruusuvuori rynni ATP-turnauksen välieriin, ja rankkaus nousukiidossa

Mahtivireessä oleva Ruusuvuori rynni ATP-turnauksen välieriin, ja rankkaus nousukiidossa

Ruusuvuori myllytti helpon voiton Kazkastanin Kukuškinista suoraan kahdessa erässä.

Emil Ruusuvuori pelaa urallaan ensimmäistä kertaa ATP-kiertueella välierissä. Viime vuonna hän voitti Talin haastajatason turnauksen.­

Suomen tennisykkösen Emil Ruusuvuoren ura on kääntynyt jyrkkään nousukiitoon. Ruusuvuori rynni vastustamattomasti Kazakstanin ATP-250 -turnauksen välieriin ja pääsee lauantaina pelaamaan ensimmäisen kerran tällä tasolla loppuottelupaikasta.

Ruusuvuori taputteli paikallisen suuruuden Mihail Kukuškinin pakettiin kliinisen tarkalla pelillään 6–3, 6–1.

Voitto tarkoittaa, että Ruusuvuori paukauttaa komeasti 90 parhaan joukkoon ATP-listalla, kun nykyinen rankkaus on 98.

Ensimmäisen erän loppuun Ruusuvuori rakensi mahtilopetuksen. Hän syötti kaksi peräkkäistä läpisyöttöä ja kuittasi erän tyylikkäästi 6-3.

Kukuškin ei saanut avauserässä yhtään murtopalloa Ruusuvuoren syötöissä eikä oikein muutenkaan päässyt pelirytmiin kuin omilla avauksillaan.

Tarkkuus ja eleettömyys olivat silmiin pistäviä elementtejä Ruusuvuoren pelissä ensimmäisessä erässä. Huonoja lyöntivalintoja hän ei tehnyt oikeastaan yhtään. Eikä tässä tasolla niihin olekaan varaa.

Toisesta erästä tuli muodollisuus. Ruusuvuori pinkaisi hyvällä vauhdilla 5–1-johtoon kahden syötönmurron turvin ja vei erän kämmenlyönnillä pitkin linjaa 6–1.

Kukuškinin, 32, nykyinen ATP-rankkaus on 91, mutta viime vuonna hän ylsi uransa parhaimpaan sijoitukseen 39:nneksi. Noista sijoituksista ja päivistä ei näkynyt paljonkaan Ruusuvuoren käsittelyssä.

Ranskalainen Adrian Mannarino tulee Ruusuvuorta vastaan semifinaalissa. Mannarino, 32, niputti helposti yhdysvaltalaisen Mackenzie McDonaldin 6-1, 6-4.

Vasenkätisen Mannarinon lyöntien kovuus tai pelitempo tuskin aiheuttavat Ruusuvuorelle ongelmia, mutta erittäin tarkasti Ranskalainen pelasi McDonaldia vastaan.

Vasurin syötöt voivat olla hankalia, vaikka Mannarino ei olekaan kiertueen kovimpia tykkejä. Varsinkin kakkosruutuun ulospäin kiertyvä syöttö aiheutti toistuvia ongelmia McDonaldille.

Football news:

Real started with Alaves: stupid hand Nacho and wild pass Courtois-again defeat
20 shells of times of the Second world war found on the basis of the Roma
Zidane Ob 1:2 with Alaves: the Start of the match is the worst for Real Madrid in the season. We lack stability
A clear penalty! Oh, my God. Ramos and Carvajal on the fall of Hazard in the match with Alaves
Ex-referee Andujar Oliver: Marcelo was pulled by the hair, it was necessary to put an 11-meter shot. There was no penalty on Hazard
Favre Pro 1:2 with Cologne: They were sitting in defence and Borussia were in too much of a hurry. There were few chances
Real Madrid conceded after a mistake by Courtois on a pass. Forward Alaves scored in an empty net