Finland

Tennis | Päätuomari ei huomannut tuplapomppua Ranskan avoimessa turnauksessa

Lucas Pouille luuli voittaneensa pisteen, mutta päätuomarilta jäi näkemättä, että pallo pomppasi kahdesti vastustajan kenttäpuoliskolla.

Cameron Norrie sai yllättävän ”lahjan” päätuomarilta. Kuva:  Benoit Tessier / Reuters

Britti Cameron Norrie sai yllättävän hyödyn tuomarivirheestä Ranskan avoimessa tennisturnauksessa keskiviikkoiltana.

Hänen vastustajansa ranskalainen Lucas Pouille luuli voittaneensa pallon, koska pallo pomppasi kahdesti Norrien kenttäpuoliskolla, mutta ottelun päätuomari ei huomannut tätä.

Kotiyleisö protestoi voimakkaasti päätuomari Eva Asderakin ratkaisua. Myös Pouille kävi kysymässä, miksi hän ei saanut pistettä.

Kaksoispompun myötä Norrie sai murtopallon ottelun kolmannessa erässä Pouillen syötössä. Norrie oli voittanut ensimmäiset kaksi erää 6–1, 6–3 ja kolmannessa erässä tilanne oli 2–1. Lopulta Norrie voitti kolmannen erän 6–3 ja siten myös koko ottelun.

Sekä Pouille että Norrie ihmettelivät, miksi videotarkistus ei ole päätuomarin käytössä, vaikka se on olemassa kentällä. Massakentillä ei vielä tällä kaudella hyödynnetä ”haukansilmä”-systeemiä.

”Meillä on olemassa teknologia. En tiedä, miksi sitä ei käytetä kaikissa tapauksissa”, Norrie totesi ottelun jälkeen uutistoimisto Reutersin mukaan.

"Me kaikki teemme virheitä. Tuomarit tekevät virheitä. Hän [Pouille] on oikeassa. Se oli yksi näistä ratkaisuista. Kova päätös siinä tilanteessa. Uusinnan perusteella hän [päätuomari] oli väärässä.”

Pouille sanoi myös, että virheitä tekevien tuomareiden vastuun puute on turhauttavaa. Hänen mielestään pelaajiakaan ei pitäisi sakottaa pienistä rikkomuksista.

”Jos rikkoo mailan, onko se 15 000 dollarin sakon arvoinen rike? Tuomarille ei ole [virheistä] seurauksia”, Pouille sanoi.

”Hän teki virheen, ehkä se ratkaisi ottelun. Seuraavana päivänä hän istuu tuolillaan tapahtui mitä tahansa.”

Pouillen mielestä keskiviikkona tapahtunut virhe olisi ollut helposti korjattavissa.

”Se olisi ollut helppo tarkistaa kentällä olevien lukuisten kameroiden ansiosta.”