Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Terrorismi­­epäily Suomessa, viisi vangittu – poliisi: Kyse radikaalista ääri­oikeistolaisesta ideologiasta

Poliisi kertoi Suomessa paljastuneesta terrorismiepäilystä. Viisi henkilöä on vangittu.

Poliisi järjesti tiedotustilaisuuden Suomessa paljastuneesta terrorismiepäilystä.

Satakunnan käräjäoikeus on vanginnut viisi 1990-luvulla syntynyttä miestä epäiltynä terrorismirikoksista.

Poliisin mukaan miehet muodostavat radikaaliin äärioikeistolaiseen ideologiaan perustuvan ryhmittymän, jonka epäillään suunnitelleen terroristista tekoa. Tutkintatoimet alkoivat jo joulukuussa 2019.

Poliisi otti Kankaanpään seudulla asuvat epäillyt kiinni tiistaina.

Poliisi ei kommentoi ryhmän mahdollista kohdetta. Poliisin mukaan ryhmä edustaa hyvin äärimmäistä akselerationistista äärioikeistolaisuuden suuntausta, missä nyky-yhteiskunta nähdään vihollisena ja sen väkivaltaista romahduttamista pyritään nopeuttamaan terrori-iskuilla.

Poliisin mukaan ryhmällä ei ole yhteyttä mihinkään järjestäytyneeseen julkiseen äärioikeistolaiseen toimintaan. Kyseessä on ensimmäinen äärioikeistoon liittyvä terrorismitutkinta Suomessa.

Ryhmä ei vaikuta suojelupoliisin terrorismin uhka-arvioon, joka on ollut neliportaisen asteikon tasolla kaksi eli kohonnut. Tutkinta on jo huomioitu uhka-arviossa, ja se on keskeisesti vaikuttanut siihen.

Tilaisuudessa olivat paikalla tutkinnanjohtaja, rikosylikomisario Toni Sjöblom Lounais-Suomen poliisilaitokselta sekä Suojelupoliisin asiantuntija, erikoistutkija Eero Pietilä.

Lue lisää: Tämä terrorismiepäillyistä nuorista suomalaismiehistä tiedetään nyt – perustivat äskettäin aatteellisen kamppailulajiyhdistyksen

Neljää miestä epäillään terroristisessa tarkoituksessa tehtävän rikoksen valmistelusta ja terroristisessa tarkoituksessa tehdystä tahallisesta räjähderikoksesta. Yhtä miehistä epäillään vain valmistelurikoksesta.