Vantaan kaupunginhallitus on hyväksynyt Aito Työterveys - Vantaan Työterveys Oy:n myymisen Terveystalolle.

Kauppakirja allekirjoitetaan valitusajan jälkeen joulukuun lopulla ja omistus siirtyy helmikuussa 2022. Sopimukseen kuuluu myös työterveyspalveluiden tuottaminen Vantaan kaupungille 4 vuoden ajan 1.2.2022 alkaen.

Vantaan Työterveys Oy on Vantaan kaupungin kokonaan omistama tytäryhtiö, joka tuottaa työterveyspalveluita Vantaan kaupungille sekä yritys- ja merimiesterveyden palveluita Vantaan, Helsingin, Espoon, Kauniaisten ja Keravan järjestämisvastuun toteuttamiseksi.

Yhtiö työllistää noin 50 henkilöä ja se tarjoaa palveluita kolmessa toimipisteessä, Vantaan Tikkurilassa, Helsingin Pasilassa sekä Espoon Tapiolassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2020 oli noin 7,5 miljoonaa euroa.

Terveystalon tiedotteen mukaan kauppa laajentaa Terveystalon työterveyspalveluiden tarjontaa ja tuo lukuisia uusia asiakkuuksia etenkin pk-sektorilta.

”Myynti liittyy meneillään olevaan hyvinvointialueuudistukseen. Vantaan sosiaali- ja terveystoimen sekä pelastustoimen siirryttyä hyvinvointialueelle sekä sen pääkaupunkiseudun pienyrityspalvelujen jakaantuminen monelle eri alueelle tekisi yhtiön omistamisesta varsin hajanaisen. Eli myynnin taustalla on toimintaympäristön muutos”, toteaa Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen tiedotteessa.

Omistajanvaihdoksella ei ole vaikutusta työntekijöiden työsuhteeseen, vaan he jatkavat edelleen yhtiön palveluksessa.

Kauppahinta muodostuu tarjotusta peruskauppahinnasta 15,4 miljoonaa euroa sekä kauppakirjaluonnoksen mukaisesta kauppahinnan tarkistuserästä, joka lisää tai vähentää kauppahintaa