Suomen Kotidata kertoo aloittavansa 28:ta henkilöä koskevat yt-neuvottelut tuotannollisista ja taloudellisista syistä.

”Syy yt-neuvotteluihin on Telian päätös keskittyä asiakkaiden luona sekä etätukena tehtäviin palveluihin ja lopettaa asiakaspisteillä tehtävä palvelu. Asiakastarpeet ovat muuttuneet. Yhteistyömme Telian kanssa kuitenkin jatkuu uusin painotuksin”, operatiivinen johtaja Minna Lassila selvittää.

Neuvottelut voivat johtaa irtisanomisiin ja osa-aikaistamisiin. Yhtiö kuitenkin uskoo pystyvänsä tarjoamaan töistä suurelle osalle neuvottelujen kohteena olevista henkilöistä.

”Korona-aika on muuttanut yhteiskunnan tapaa toimia. Se on pakottanut myös meidät puntaroimaan sitä, millä tavoin asiakkaat jatkossa haluavat ostaa palveluita. Palvelupisteissä käy nykyään vähemmän asiakkaita kuin ennen”, Lassila toteaa.

Kotidata toimii muun muassa Telian ja Elisan alihankkijana.

”Kotidata tekee Telian kanssa yhteistyötä Telia-kauppojen Helppi-palvelupisteillä sekä lähitukikäynteinä asiakkaiden luona. Yhteistyö Helppi-palvelupisteiden osalta päättyy heinäkuun lopussa. Koronan myötä asiakkaiden käyttäytyminen on muuttunut, ja siksi lähitukikäynneille on edelleen kysyntää”, Lassila toteaa.

13. lakko meneillään

Kotidatan tavoitteena on vahvistaa myös omaa myyntiä ja palvelujaan.

Kotidata on jo kuukausia käynyt pitkittynyttä kiistaa Ammattiliitto Pron kanssa. Nyt on meneillään vajaan vuoden aikana 13. lakko, jonka pitäisi päättyä ensi viikolla.

”Koko ajan pienenevä henkilöstön osa, noin neljännes, jatkaa lakkoiluaan. Vaikea on heitä enää saada töihin. Pro maksaa heille 140 euron lakkoavustusta, olipa heillä minkälainen sopimus tai tuntimäärä tahansa”, Lassila sanoo.

Pron mielestä Kotidatan työntekijöille kuuluu ict-alan tehtävien palkka. Yrityksen mukaan sen työntekijät ovat myyjiä. Kotidata on Kaupan liiton jäsen ja noudattaa kaupan alan työehtosopimusta.