Finland

Torniolaisravintolasta useita tartuntoja – tartuntalääkärit: ”Pysykää pyhäinpäivänä perheen parissa!”

Torniolaisravintolasta useita tartuntoja – tartuntalääkärit: ”Pysykää pyhäinpäivänä perheen parissa!”

Lapin sairaanhoitopiirissä Rovaniemellä on siirrytty epidemian kiihtymisvaiheeseen.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä on todettu tänään seitsemän uutta koronavirustartuntaa. Näistä valtaosa liittyy eilen uutisoituun ravintola-altistukseen.

Tartunnan jäljityksessä on selvinnyt, että lauantain 24.10. lisäksi myös perjantaina 23.10. torniolaisessa Wanha Mestari-ravintolassa asioineet ovat voineet altistua koronavirustartunnalle. Heitä kehotetaan seuraamaan oireita ja hakeutumaan herkästi koronavirustestiin.

Länsi-Pohjan tartuntatautilääkärit korostavat karanteeniohjeiden sisäistämistä. Karanteeniin määrätyt eivät voi poistua kotoaan esimerkiksi kauppaan. Ruokaostokset on hoidettava läheisten tuella tai on oltava yhteydessä oman kunnan sosiaalitoimeen asian järjestämiseksi.

Vuorokauden sisällä on Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä tullut esille 12 uutta koronavirustartuntaa. Altistuneita on yli 100 ja uudet tapaukset ovat altistumistietojen perusteella todennäköisiä.

Tartuntatautilääkärit vetoavat väestöön: pyhäinpäivää on syytä juhlia omassa perhepiirissä ja välttää ylimääräisiä kontakteja.

Länsi-Pohjan sairaanhoitopiiri antaa vahvan suosituksen lisätä kasvomaskin käyttöä ja painottaa turvaväleistä huolehtimista kaikissa sosiaalisissa kontakteissa.

Rovaniemellä epidemia on siirtynyt kiihtymisvaiheeseen, kaupunki tiedottaa verkkosivuillaan. Kaupungin Covid-19-ilmaantuvuus ollut viimeisen kahden viikon aikana 57/100 000.

Muualla Lapin sairaanhoitopiirissä ollaan edelleen perustasolla.

Epidemia näyttää Rovaniemellä tällä hetkellä leviävän nuorten ja nuorten aikuisten joukossa ja uusilla suosituksilla yritetään vaikuttaa juuri tähän ryhmään.

Rovaniemeläisiä kannustetaan käyttämään kasvomaskeja sisätiloissa sekä huolehtimaan turvaväleistä ja käsihygieniasta. Toisen asteen oppilaitoksissa ja korkeakouluissa on voimassa vahva suositus kasvomaskin käytöstä seuraavan neljän viikon ajan.

Football news:

Van Dijk - best Central defender of 2020, Trent-right, Robertson-left (ESPN)
Massimiliano Allegri: Ronaldo is a top player in terms of mentality. He has a new goal every year
Borussia Dortmund presented a collection with Spongebob as part of a deal with Nickelodeon
Woodward on Manchester United and trophies: there is a lot of work Ahead to achieve the stability needed
Neuer - best goaltender in 2020, Alisson-2nd, Oblak-3rd (ESPN)
Liverpool are Interested in 21-year-old Leipzig defender Konate
Niko Kovac: I'm Waiting for Golovin to return. But it might be better to wait another week or two