Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Tove Janssonin elämä ja muumit vetivät lohtajalaisgalleriaan ennätysyleisön tänä kesänä – kävijöitä ulkomaita myöten

Nimekkäiden taiteilijoiden näyttelyt jatkuvat myös ensi kesänä.

Kuva: Raila Paavola / Yle

Taiteilija Tove Janssonin muumit-näyttely veti Keski-Pohjanmaalle Lohtajan Jukkolanmäen navettagalleriaan ennätysyleisön tänä kesänä.

Se houkutteli yli 8 600 kävijää, mikä on lähes viidenneksen enemmän kuin edellisinä vuosina järjestetyissä Miina Äkkijyrkän ja Kaj Stenvallin näyttelyissä.

Pieni keskipohjalaisgalleria on onnistunut houkuttelemaan tiloihinsa nimekkäitä taiteilijoita jo kolmena vuonna.

Tänä vuonna kesänäyttely toi Kokkolaan kotimaisten kävijöiden lisäksi muumi-faneja ulkomaita myöten, muun muassa Ruotsista, Norjasta, Puolasta ja Yhdysvalloista.

– Osa turisteista kertoi kiertävänsä Suomen muumiaiheisia paikkoja, sanoo vierailijoita galleriassa jututtanut ja toimintaa pyörittävän Navetan Naiset -yrityksen Eveliina Jukkola.

Näyttely rakentui erityisesti muumihahmojen ympärille.

Nimekkäiden taiteilijoiden näyttelyt saavat navettagalleriassa jatkoa myös ensi kesänä.

– Neuvottelut erään tunnetun taiteilijasta kanssa ovat parhaillaan menossa. On yksi pääehdokas, mutta myös muitakin hyviä ideoita on vireillä, kertoo Eveliina Jukkola.

Tove Jansson ja muumit -näyttely on järjestyksessään kolmas Kokkolan Lohtajalla. Vuonna 2019 galleriaan saatiin kuvanveistäjä Miina Äkkijyrkän töitä. Viime vuoden näyttelyvieras oli Ankka-tauluistaan tunnettu Kaj Stenvall.

Galleriassa oli esillä Tove Janssonin kuvituksia, sarjakuvia ja muuta tuotantoa erilaisin visuaalisin keinoin. Myös Janssonin elämän kaarta esiteltiin.

Jukkolanmäen navetta on rakennettu 1960-luvulla. Se on kunnostettu viimeisen kymmenen vuoden aikana juhla- ja näyttelytiloiksi.

Galleriatila kunnostettiin vuonna 2017.