Finland

Trumpin korona­rokote­työlle rajua runtua Valkoisen talon kanslia­päälliköltä – ”Kaoottista”

Trumpin korona­rokote­työlle rajua runtua Valkoisen talon kanslia­päälliköltä – ”Kaoottista”

Ron Klainin mukaan Donald Trumpin hallinnolla ei ollut minkäänlaista suunnitelmaa rokotusten toteuttamiseksi.

Valkoisen talon uusi kansliapäällikkö Ron Klain on kritisoinut ankarasti entisen presidentin Donald Trumpin hallinnon suunnitelmia rokottaa amerikkalaiset koronavirusta vastaan.

Tai Klainin mukaan mitään suunnitelmaa ei ollut. Hän kuvasi koko touhua ”kaoottiseksi”.

– Ei ollut mitään suunnitelmaa rokotusten toteuttamiseksi, kun tulimme Valkoiseen taloon. Ei ainakaan sairaaloiden ja hoivakotien ulkopuolella, Klain sanoi sunnuntaina lehdistötapaamisessa NBC Newsin mukaan.

Suunnittelemattomuudesta kertoi Klainin mukaan muun muassa se, että USA:n lääkeviraston mukaan lauantaihin mennessä 41 miljoonaa rokoteannosta oli jaettu eri puolille maata, mutta niistä vain 20,5 miljoonaa oli piikitetty ihmisten olkavarsiin. Väestöstä on rokotettu vähän reilut 5 prosenttia.

Joe Biden haluaa, että hänen virkakautensa 100 ensimmäisen päivän aikana 100 miljoonaa ihmistä saa koronavirusrokotuksen. Kuvassa ihmiset jonottavat joukkorokotuspaikkaan pääsyä Anaheimissa Kaliforniassa 13. tammikuuta.­

Uuden presidentin Joe Bidenin hallinto on ottanut kunnianhimoiseksi tavoitteeksi, että Bidenin virkakauden 100 ensimmäisen päivän aikana 100 miljoonaa ihmistä saa rokotuksen.

– Se on ensimmäinen tavoitteemme, ei lopullinen tavoitteemme eikä päätepiste. Tarvitsemme lisää rokotetta, rokottajia ja rokotuspaikkoja mutta hoidamme kaikki kolme, Klain painotti.

Klain lupasi liittovaltion ylläpitämiä rokotuskeskuksia niihin osavaltioihin, joissa ei ole tarpeeksi rokotuspaikkoja. Klain myös sanoi, että Bidenin hallinto on tiiviissä yhteydessä rokotevalmistajien kanssa, jotta ne kiihdyttäisivät tuotantoaan.

– Käytämme kaiken voiman, joka meillä Valkoisessa talossa on. Teemme yhteistyötä kongressin kanssa, jotta saamme lisärahoitusta kiihdyttääksemme rokotustahtia, Klain lupasi.

Yhdysvalloissa on otettu tavoitteeksi, että 70–85 prosenttia aikuisväestöstä olisi rokotettu loppukesään mennessä. Sen jälkeen elämä voisi syksyllä palautua lähemmäksi normaalia.

Valkoisen talon kansliapäällikkö Ron Klain vakuutti, että Joe Bidenin hallinto toimii koronavirusrokotuksissa paljon tarmokkaammin kuin edeltäjänsä.­

Kiitospäivä ja joulu nostivat Yhdysvaltojen koronatartuntojen määrään selvät piikit, mutta uusien tartuntojen määrä on sittemmin tasaantunut. Kuutena viime päivänä uusien tartuntojen määrä on jäänyt alle 200 000:n.

Kaikkiaan Yhdysvalloissa jo yli 25 miljoonaa henkeä on sairastunut koronavirukseen. Kuolleita on yli 415 000.

Football news:

Real Madrid is ready to listen to proposals for Varane if contract negotiations do not start by the summer
Antonio Cassano: Juve bought Ronaldo to win the Champions League, but the results got worse. They took Serie A without him
Manchester United could buy Pau Torres from Villarreal. Kunde from Sevilla is too expensive
Lautaro Martinez: I negotiated with Barca, but that's in the past. I will sign a new contract with Inter
Miguel Veloso: Ronaldo is like Jordan, he's a legend. Cristiano will be the best scorer in the history of football
Dallas Hara forward: If Messi goes to MLS, I will kiss his feet
Manchester United are ready to consider offers for De Gea and Martial. Henderson wants to leave if the Spaniard stays