Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Trumpin mahdollinen syytteiden nostaminen venyy

Jos Trumpia vastaan nostetaan syyte, hänestä tulee ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka joutuu vastaamaan rikossyytteeseen.

Ex-presidentti Donald Trump sanoi sosiaalisessa mediassa viime viikonloppuna, että hänet pidätettäisiin tiistaina. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. Kuva:  Jonathan Ernst / Reuters

Yhdysvalloissa New Yorkissa entisen presidentti Donald Trumpin mahdollisesta rikossyytteestä päättävä valamiehistö ei tapaa keskiviikkona, kertovat yhdysvaltalaismediat. Päätös Trumpin mahdollisesta syytteestä siis vaikuttaa venyvän.

Nimettömänä haastateltu paikallisviranomainen kertoi useille yhdysvaltalaismedioille, että keskiviikon tapaaminen olisi peruttu. Lähde ei kuitenkaan antanut syytä peruutukselle.

Tiistaina mediat spekuloivat, että valamiehistö olisi äänestänyt syytteiden nostamisesta keskiviikkona.

New Yorkin piirisyyttäjä Alvin Braggin edustaja kertoi uutistoimisto AFP:lle, ettei hän voi kommentoida valamiehistön asioita. Valamiehistö työskentelee suljettujen ovien takana, joten heidän toimiaan on mahdotonta seurata.

Vaikka valamiehistö tekisikin päätöksen syytteistä, on epäselvää, milloin piirisyyttäjä Bragg julkistaisi syytteiden nostamisen.

Trump sanoi sosiaalisessa mediassa jo viime viikonloppuna, että hänet pidätettäisiin tiistaina. Näin ei kuitenkaan tapahtunut. New Yorkin poliisi valmistautui mahdolliseen pidätykseen tiistaina pystyttämällä katusulkuja. Trump oli sanonut myös, että hänen tukijoidensa tulisi protestoida hänen mahdollista pidätystään.

Mahdollinen rikossyyte liittyy Trumpin rooliin aikuisviihdenäyttelijä Stephanie Cliffordin (taiteilijanimeltään Stormy Daniels) hiljaiseksi maksamiseen vuoden 2016 presidentinvaalikampanjan aikana. Trump on kiistänyt olleensa Cliffordin kanssa suhteessa ja on kutsunut tiedusteluja asiasta "noitavainoksi".

Trumpin silloinen asianajaja Michael Cohen oli maksanut salaa Cliffordille 130 000 dollaria, ja Cohen tuomittiin kolmen vuoden vankeuteen. Cohen oli myös yksi niistä, jotka todistivat Trumpin mahdollisesta syytteestä päättävän valamiehistön edessä.

Jos Trumpia vastaan nostetaan syyte, hänestä tulee ensimmäinen Yhdysvaltain presidentti, joka joutuu vastaamaan rikossyytteeseen. Ex-presidentti on asettunut ehdolle myös vuoden 2024 presidenttikisaan.