Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

TS: Nauvossa kytee mysteeri – kesämökkiläinen näki jotain outoa liikkuvan pinnan alla

60 vuotta Nauvossa oleskellut Ghita Söderström näki maanantaina vedessä jotain. Siitä mitä hän tarkalleen ottaen näki, ei ole vielä varmuutta.

Nauvo sijaitsee kuvassa näkyvällä Saaristomerellä. Ghita Söderströmin tuovat mieleen legendaarisen Loch Nessin hirviön. Kuva:  Vesa-Matti Väärä, Keystone Press Agency / Zuma / MVPhotos, IS

Turun saaristoon kuuluvassa Nauvon Korsnäsissä nähtiin maanantaina paikallisen Ghita Söderströmin toimesta jotain, mutta mitä?

Kesämökillään ollut Söderström istui aamupäivällä tyttärensä kanssa aurinkotuoleilla, kun yhtäkkiä meren pinta alkoi velloa.

– Merenpinnassa näkyi pyörteitä ja laineita, vaikkei veneitä ollut lähelläkään. Pinnan alla liikkui selvästikin jokin suuri vesieläin tai kalalaji. Iäkäs isäni katsoi tapahtumaa 10 metrin päästä mökin ikkunasta, Söderström kertaa Turun Sanomille.

Söderström kertoi tarkkailleensa hitaasti pinnan alla etenevää otusta useamman minuutin ajan.

Hän kertoo TS:lle seuranneensa ”mysteeriolion” matkaa satoja metrejä näkemättä kuitenkaan selvästi, että mikä tai mitä oli kyseessä.

Tapaus tuo mieleen kaikkien mysteerivesihirviöiden äidin eli Loch Nessin hirviön, joka lymyilee nykykansanperinteen mukaan Loch Ness -järvessä Skotlannissa.

Loch Nessin hirviö voinee huoletta nimittää kaikkien mysteerivesihirviöiden äidiksi. Kuva:  Keystone Press Agency/ZUMA Press Wire

Facebookissa Nauvo-ryhmää ylläpitävä Söderström jakoi kokemuksensa ryhmään ja kyseli muilta, mikä pinnan alla olisi voinut olla.

– Lähes 60 vuotta Nauvossa oleskellut, mutten ikinä mitään vastaavaa kokenut. Sukellusvene se ei ollut, hän ruotii Nauvo-ryhmässä.

Suljetussa ryhmässä veikkaukset olivat moninaisia aina maitovalaasta, hylkeeseen sekä miehittämättömään sukellusveneeseen ja jopa metaaniin.

Mysteeriä alleviivaa myös se, että Nauvo sijaitsee vain kivenheiton päässä niin ikään Saaristomerellä sijaitsevasta Airistosta ja nimenomaan Airiston Helmestä.

Airiston Helmi sai valtaisan huomio mediassa syksyllä 2018, kun tulli teki yhtiön kiinteistöihin suuren kotietsintä. Kotietsinnässä löytyi 3,5 miljoonaa euroa käteistä rahaa, jonka vuoksi venäläisomistaja Pavel Melnikov sai niskaansa talousrikosepäilyt.

Turun Sanomien haastattelema Luonnonvarakeskuksen (Luke) kalastuksen ja kalavarojen erikoistutkija Jari Raitaniemi toteaa lehdelle tapahtumakuvauksen kuultuaan, että kyseessä voisi olla jokin valaslaji, jolla ei ole selkäevää.

– Delfiini tai pyöriäinen ei kuvaukseen sovi. On olemassa isompia valaita, jotka voivat uida tuolla tavalla. Aika jännältä kuulostaa, ei yleinen ilmiö lainkaan, Raitaniemi toteaa.

Mysteeriolio ei ole ainoa laatuaan edes tämän vuoden puolella.

Viime kesänä heinäkuun alussa Kokkolan Marinkaisissa nähtiin vedessä myös mysteeriksi jäänyt eläin tai objekti.

Osa paikallisista uskoi sen olevan ryhävalas. Jotkut taas uskoivat sen olevan jotain korkealentoisempaa.

Marinkaisten mysteeri jäi kuitenkin pian soittamaan mediassa kakkosviulua, kun Haminaan rantautui sittemmin Stenaksi kutsuttu mursu, joka nousi kansakunnan kaapin päälle muutaman päivän ajaksi.

Nähtäväksi jää selviääkö Nauvon mysteeri koskaan.