Finland

Tubettaja repi pelihousunsa Nintendon toiminnasta – viritti yhtiölle ansan

Tubettaja repi pelihousunsa Nintendon toiminnasta – viritti yhtiölle ansan

Satoja tuhansia faneja keränneen Ludwig Ahgrenin järjestämä hyväntekeväisyysturnaus on kerännyt pottiin jo 35 000 euroa.

Ludwig Ahgren ei ole mielissään Nintendon päätöksestä laittaa stoppi Melee-turnaukselle, jossa olisi käytetty verkkopelin mahdollistavaa Slippi-parannustyökalua. Melee on vuonna 2001 julkaistu tappelupeli.­

Yhdysvaltalainen tubettaja ja striimaaja Ludwig Ahgren järjestää oman Super Smash Bros. Melee -turnauksen mielenilmauksena Nintendoa vastaan.

Nintendo suututti viime viikolla vuonna 2001 julkaistun tappelupelin ammattilaiset ja seuraajat, kun yhtiö kielsi The Big House -turnauksen järjestäjiä järjestämästä turnausta. Taustalla oli turnausjärjestäjän aikomus käyttää Slippi-parannustyökalua, jonka avulla Melee-otteluita on mahdollista pelata verkossa.

Ahgren aikoo pitää juuri ennen joulua turnauksen, jonka hyväntekeväisyyspottiin hän ohjaa kaikki saamansa lahjoitukset. Turnauksen hyväntekeväisyyspotti on jo 42 000 dollaria (noin 35 300 €). Lahjoituskohde paljastetaan myöhemmin.

– Jos Nintendo käyttää cease and desist -toimenpidekirjettä [pyyntö lopettaa laiton toiminta] järjestämme turnauksen uudestaan ensi kuussa. Ja sitä seuraavana kuukautena. Ja sitä seuraavana, kunnes vedän viimeisen kerran henkeä, Ahgren jyrähti Twitterissä Nintendolle.

Smash-fanit pitävät Ahgrenin tempausta neronleimauksena, koska jos Nintendo pistää stopin hyväntekeväisyysturnaukselle, yhtiön toiminta näyttää julkisuudessa pahalta.

Myös Ahgrenin järjestämä turnaus pelataan Ninendon hylkimää Slippiä hyödyntäen.

– Nintendo oli yhteydessä järjestäjiin ja pyysi heitä lopettamaan. Järjestäjät kieltäytyivät, joten Nintendolla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin suojella tuotettaan ja brändiään, peliyhtiö perusteli päätöstään kieltää aiempi turnaus.

Ahgrenin turnaus on saanut tuen monilta ammattilaisilta, jotka viime viikolla kritisoivat suorasanaisesti Nintendon toimintaa. Twitterissä asiasana SaveMelee [pelastakaa Melee] nousi viime viikolla kuumaksi puheenaiheeksi.

Football news:

Arteta on the departure of FA Cup: Disappointed. Arsenal dominated the second half
Benitez left Dalian. His decision was influenced by the pandemic
The main veteran left Chelsea. For 9 years, Lucas Piazon played for the club three times!
Ronald Koeman: Suarez is a great player, but Barcelona made a decision. I don't like answering questions about him
Fonseca could be sacked if Roma fail to beat Spezia. Allegri and Mazzarri are contenders for the post
Mick McCarthy in charge of Cardiff until the end of the season
Aston Villa buy from Marcel Sanson for 14-15. 5 million pounds