Tulikuuma HIFK kaatoi sarjakärjen – pisteputki lähentelee jo ennätystä!

IFK on rakentanut nykyistä pidemmän pisteputken vain kerran: syksyllä 1979.

Kristian Vesalainen teki HIFK:n avausmaalin röyhkeän nousunsa jälkeen Iiro Pakarisen laukomasta kiekosta Lukon Linus Nymanin (vas.) ja Artjom Zagidulinin estelyistä huolimatta. Etualalla tilannetta seurasivat IFK:n Juha Jääskä ja Lukon Samuli Piipponen. Kuva:  Kari Mankonen / Satakunnan Kansa

Lukko–HIFK 0–3

Jääkiekon SM-liigan kovavireisin joukkue Helsingin IFK venytti peräkkäisten otteluiden pisteputkensa jo 14 ottelun mittaiseksi torstaina Raumalla, kun sarjakärki Lukko kaatui 3–0.

IFK aloitti maalinteon Äijänsuolla jo reilun kolmen minuutin jälkeen ykkösketjunsa suoraviivaisesta hyökkäyksestä. Elämänsä kautta pelaava Juha Jääskä jätti kiekon hyökkäysalueella Iiro Pakariselle ja pelasi samalla puolustaja Samuli Piipposen ulos tilanteesta. Se antoi Pakariselle tilaa nousta ja laukoa.

Lukko-vahti Artjom Zagidulin sai varusteitaan Pakarisen laukauksen väliin, mutta irtokiekko pomppi sisään Linus Nymanin estelystä huolimatta röyhkeästi maalille ajaneesta Kristian Vesalaisesta.

Kauden yhdeksännen maalinsa viimeistellyt Vesalainen, 23, jatkaa IFK:ssa myös ensi kaudella. Jatkosopimus julkistettiin ennen ottelua yhtä aikaa C Moren lähetyksessä ja Bättre folk -yhteisössä.

Pakarinen iski IFK:n toisen osuman päätöserän alun ylivoimalla Otso Rantakarin viivalaukauksen jälkeisestä irtokiekosta. Eetu Koivistoinen kaivoi aloitusvoiton Victor Berglundille, joka jatkoi kiekon poikittaissyötöllä Rantakarille. IFK rakensi osuman vain viiden sekunnin ylivoimapelin jälkeen.

Maali oli myös Pakariselle kauden yhdeksäs. Kultakypärä Koivistoinen sijoitti ottelun loppuluvut viimeisellä minuutilla tyhjään Lukko-maaliin.

Roope Taponen pelasi IFK:n maalilla kauden neljännen nollapelinsä.

IFK on rakentanut nykyistä pidemmän pisteputken vain kerran. Se keräsi loka-marraskuussa 1979 pisteitä 16 ottelussa peräjälkeen voittamalla 13 ottelua ja pelaamalla kolme tasan.