Finland

Tunnettuja rikosvyyhtejä selvittäneellä Jari Kinnusella on edessään iso päätös, jos kutsu eduskuntaan tulee: "Ei ole helppo tilanne"

Nokialainen rikosylikomisario Jari Kinnunen (kok.) nousee eduskuntaan Anna-Kaisa Ikosen paikalle, mikäli Ikonen tulee valituksi Tampereen pormestariksi.

Jari Kinnunen Tesoman murhapaikalla

Rikosylikomisario Jari Kinnunen on johtanut useiden korkean profiilin rikosten tutkintaa Suomessa. Brysselin komennuksella hän on ollut reilun vuoden ajan. Jussi Mansikka / Yle

Mikäli kokoomuksen Anna-Kaisa Ikosesta tulee Tampereen pormestari, täyttää hänen paikkansa eduskunnassa Nokian kaupunginvaltuutettu, rikosylikomisario Jari Kinnunen.

Kinnunen työskentelee tällä hetkellä poliisin kansainvälisissä erikoisasiantuntijatehtävässä Brysselissä. Hänen virkansa on Sisä-Suomen poliisilaitoksessa.

Jari Kinnunen kertoo, että edessä on iso päätös. Toisessa vaakakupissa painaa kansanedustajan vastuu ja velvollisuuden tunto, toisessa nykyinen komennus Brysselissä.

– Pitää myös miettiä, mikä on perheen kannalta paras päätös, Kinnunen sanoo.

Kinnunen kertoo katsovansa nyt maltilla, miten asiat etenevät. Maanantaina päivällä kokoomuksen voitto ja sitä kautta Anna-Kaisa Ikosen pormestarivalinta odotti vielä tarkastuslaskennan tulosta. Vaali-illan tulos oli historiallisen tasainen.

– En ole vielä pakkaamassa laukkujani täällä Brysselin päässä. Katsotaan, mihin neuvottelut Tampereella menevät.

Velvollisuudentunto painaa

Mikäli kuitenkin niin käy, että ovet eduskuntaan aukeavat, aikoo Kinnunen punnita päätöstään erittäin "vakavasti".

– Paljon painaa velvollisuuden tunto tässä asiasssa. Sain eduskuntavaaleissa paljon ääniä, ja ihmiset ajattelivat, että tulen heidän edustajakseen kansanedustajan pömpeliin. Ei ole helppo tilanne.

Kuten koko maassa, kokoomus menestyi myös Nokialla. Kokoomus nousi Kinnusen kotikaupungin ykköspuolueeksi kymmenellä edustajapaikallaan.

Kinnunen kertoi ounastelleensa kokoomuksen voittoa.

– Meillä oli kova lista ja teimme hyvää työtä poikkeuksellisissa olosuhteissa. Pitää kuitenkin muistaa, että jatkossakin pitää tehdä yhteistyötä muiden puolueiden kanssa.

Jari Kinnunen on johtanut useiden korkean profiilin rikosten kuten Tesoman murhan ja Tampereen kokaiiniliigan tutkintaa.

Football news:

Fati started working with the ball. The Barca winger has not played since November due to a knee injury
De Jong has a calf muscle sprain. Barca midfielder will miss part of the pre-season
Back in November, De Bruyne told Guardiola that City should buy Grealish
Liverpool wants to get 12.75 million pounds for Shaqiri
Grealish to City for 100 million is the most expensive transfer in the history of the Premier League. With Pep, the club spent a billion euros
Grealish has already signed a contract with Man City and talked to Guardiola
VAR reforms in the Premier League: offside lines will make it thicker, they will not assign penalties for small contact (as with Sterling against Denmark)