Finland

Tutkijat löysivät Euroopasta koronaviruksen uuden muunnoksen – levisi kesällä turistien mukana Espanjasta

Tutkijat löysivät Euroopasta koronaviruksen uuden muunnoksen – levisi kesällä turistien mukana Espanjasta

Tutkimukseen osallistunut Baselin yliopiston tutkija pitää uutta 20A.EU1-muunnosta kaikista näkemistään tehokkaimpana.

Lokakuuhun mennessä uutta tehomuunnosta on tavattu kaikkiaan 12 Euroopan maassa sekä Hongkongissa ja Uudessa-Seelannissa­

Kansainvälinen tutkijaryhmä kertoo löytäneensä uuden koronavirusmuunnoksen, jonka uskotaan vauhdittaneen suuresti epidemian toista aaltoa Euroopassa. Tutkijoilla ei ole kuitenkaan suoraa näyttöä siitä, että muunnos tarttuisi muita nopeammin, olisi tappavampi tai aiheuttaisi vakavamman taudin. Se on saattanut yleistyä epidemiologisten, ei biologisten syiden vuoksi.

Tutkijat uskovat 20A.EU1:ksi nimetyn muunnoksen aiheuttaneen joissakin Euroopan maissa enemmistön ja Britanniassa jopa 80 prosenttia uusista covid-19-tautitapauksista.

Asiasta kertoo muun muassa talouslehti Financial Times.

Muunnoksessa on kuusi selvästi muista erottuvaa mutaatiota. Muunnoksen synnyn tutkijat ovat jäljittäneet Espanjan maatiloille. Tutkijaryhmän torstaina MedRxiv-sivustolla julkistaman tutkimuksen mukaan muunnos levisi Eurooppaan kesän aikana, kun Espanjassa lomailleet turistit palasivat kotimaihinsa.

– Vaikuttaa selvältä, että viruksen leviämistä ehkäisevät mekanismit eivät useissa tapauksissa olleet riittäviä pysäyttääkseen uusien mutaatioiden leviämistä tänä kesänä, tutkijaryhmään kuuluva Emma Hodcroft Baselin yliopistosta totesi Financial Timesin mukaan.

Financial Timesin mukaan tutkijaryhmät selvittävät parhaillaan Sveitsissä ja Espanjassa mutaation käyttäytymistä ja sitä, onko se tartuttavampi tai tappavampi kuin viruksen muut löydetyt muunnokset.

Koronavirusmuunnoksia Euroopassa analysoinut Hodcroft kertoo, ettei hän ole milloinkaan aiemmin törmännyt vastaavaan muunnokseen. Tutkijan mukaan 20A.EU1 on hänen näkemistään tehokkain.

Talouslehti Business Insiderin mukaan muunnosta on tavattu lokakuuhun mennessä 12 Euroopan maassa sekä Hongkongissa ja Uudessa-Seelannissa. Tiedemiehet uskovat muunnoksen keskittyneen pääasiassa Eurooppaan, koska lentoliikennettä mantereen ulkopuolelle on rajoitettu.

Tutkijat katsovat, että eri maiden hallitusten tulisi ottaa löydökset huomioon pohtiessaan matkustusrajoitusten purkamista.

Uuden tiedon julkistaminen ajoittui samalle viikolle, jolloin Euroopan suurvallat Ranska ja Saksa ilmoittivat ottavansa jälleen käyttöön jyrkkiä sulkutoimenpiteitä epidemian hillitsemiseksi.

Football news:

Pepe apologized for the red in the match with Leeds: there is no excuse for My behavior. I am deeply sorry
Manchester City have prepared a 10-year plan for Messi. After finishing his career, they want to make him an Ambassador for the club (The Times)
A Preston player who twice touched an opponent's genitals can be disqualified for 3 matches
Griezmann about his childhood: I tried to get into 10 clubs in France, but no one gave me a chance
Austin Matthew McConaughey (co-owner) is preparing for MLS: all season tickets have been sold, although there are only 2 players in the team, and the stadium (for $240 million) is still under construction
Lineker on Liverpool: Huge praise for Klopp's spectacular performance despite injuries
Griezmann on the match with Argentina at the 2018 world Cup: Offered Deschamps 4-4-2 and personal custody of Messi. He listened