Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Työntekijä riisui itsensä alastomaksi firman hississä ja sammui – pää­johtaja löysi seuraavana aamuna

Ilta-Sanomien lukijat muistelivat työpaikkojen pikkujouluissa kohtaamiaan erikoisimpia kommelluksia.

Pikkujouluissa muutaman lasillisen jälkeen korkkarit saattavat kohota kattoon. Kuva:  Lehtikuva

Joulukuun alku tuo tullessaan työpaikoille surullisenkuuluisat pikkujoulut, joissa alkoholin virratessa sattuu ja tapahtuu jos jonkinlaisia kommelluksia. Ilta-Sanomien lukijat jakoivat omia erikoisimpia pikkujoulumuistojaan.

Saatiin kutsu työpaikan pikkujouluihin. Matkustettiin Helsinkiin vain huomataksemme, ettei ruokaa ollut juuri ollenkaan noin 100 henkilölle. Alkupalat tulivat 2 tuntia saapumisen jälkeen. Oli pakko lähteä aikaisemmin, että sai syötävää. Oli kiva lopulta päästä kotiin lepäämään. Kokemus oli kammottava ja seuraavatkin pikkujoulut siinä firmassa yhtä kamalat.

Tulin työkaverin kanssa ulos vessasta ja toimitusjohtaja otti yhtäkkiä molemmin käsin kiinni rinnoistani. Olin tosi nuori enkä osannut kuin lähteä äkkiä pois tilanteesta, rikosilmoitus olisi tietenkin pitänyt tehdä. Töissä hän teeskenteli ettei mitään ollut tapahtunut vaikka silminnäkijöitä oli.

Vuosia sitten käytiin yhdessä todella kalliissa paikassa pikkujouluissa. Kun tuli jälkiruokakahvin aika, hän halusi myös konjakit. Kieltäydyin ja hän jankkasi noin kahdeksan kertaa kunnes suostuin. Siinä sain nieleskeltyä pari minuuttia ja tuumasin, pitää mennä vessaan. Heitin sitten kaakeleille yli 100 € annoksen. Pomolle en ikinä uskaltanut sanoa.

Olimme saaneet uuden johtajan pieneen konttoriimme. Hän oli lähes kuusikymppinen, erittäin pidetty ja todellinen herrasmies. Hänessä oli kuitenkin yksi asia, joka ärsytti minua. Hän oli nimittäin kalju, mutta peitti sen kampaamalla hiukset kaljun ylitse. Sanoin hänelle pikkujouluissa että leikkaan ne pitkät hiukset pois, koska mielestäni kalju on seksikäs. Enempää miettimättä otin sakset ja yhdellä leikkauksella poistin sen minua häiritsevän "ylimääräisen" tukan. Kuulin jonkun sanovan "EI", mutta se oli myöhäistä. Seuraavana aamuna jännitti todella paljon miltä hän nyt näyttäisi. Hänen kampauksensa oli ihan samanlainen kuin ennenkin. Tästä ei kuitenkaan jälkeenpäin kukaan puhunut mitään ja meidän välimme säilyivät erittäin hyvinä tämän jälkeenkin.

Päädyin firman juhlien jälkimainingeissa yrityksen omistajan pojan kihlatun kanssa samaan hotellihuoneeseen. Tiettävästi pomo ei ole asiasta koskaan kuullut, mutta ero tuli naiselle ja pojalle.

– Vietimme joskus firman 10-vuotisjuhlaa ja sen yhteydessä oli tarkoitus myös viettää henkilökunnan pikkujoulua. Hallin puolelle oli tehty iso esiintymislava illan artistin ohjelmanumeroita varten. Ihmettelimme, kun lavalla ei ollut minkäänlaisia bändin kamoja. Heräsi kysymys olivatko he jotenkin myöhässä tai oliko sattunut jotain. Lopulta artisti tuli paikalle ilman bändiä, parisen tuntia aikataulusta myöhässä ja veti esityksen ns. playbackina eli ainakin musiikki tuli nauhalta. Juhlaväki katseli kauempaa, kun artisti heilui yksin tyhjällä lavalla.

Uutta työtä viikko takana, kunnes pikkujouluissa rakastuin salaman lailla työkaveriini. Oikeaa suhdetta siitä ei koskaan tullut, mutta vuosien sekoilut ja hajonnut avioliitto ainakin.

Eräässä pikkujoulussa, istuimme ravintolassa pitkän pöydän ääressä. Toimitusjohtaja piti puhetta. Eräs naispuolinen työntekijämme, joka oli jo tullessa ottanut pohjia ja oli jo jonkinlaisessa humalassa, alkoi pöydän ääressä puklata. Muiden kuunnellessa toimitusjohtajan puhetta, nainen otti pöytäkattauksesta tyhjän lasin, oksensi sen täyteen, pyyhki suupielensä ja jatkoi juhlapuheen kuuntelua aivan kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan.

Paikallisessa soittoruokalassa suunnittelija haki kolme kertaa lisää lanttulaatikkoa. Hotki nuukana liikaa sitä moskaa, oli voita laitettu päälle jo keittiössä. Lähti ambulanssilla sairaalaan. Ensiavussa vastaanottamassa oma vaimo.

Oltiin tulossa pois jatkoille pikkujouluista yhdeksän henkeä kuuden hengen tila-autolla ja sylissäni ollut työkaveri laski alleen ja siten myös minulta kastui housut. Kyllä fiilinki meni kun föönillä housuja kuivailtiin ja kotona oli selittämistä.

Osaston johtaja tuli käsi kipsissä pikkujoulujen jälkeisenä tiistaina työmaalle. Yksi ryhmänvetäjistä oli tönäissyt miehen uima-altaaseen. Siinä miehet sitten kyräilivät toisiaan. Meni vuosi, ja taas oltiin uusissa pikkujouluissa. Yhdentoista aikaan illalla johtajalta keitti lopullisesti yli. Raivoa oli pidätetty vuoden verran, ja nyt tuli altaaseen työntäjälle kenkää ihan koko osaston edessä. "Että, huomenna ei tarvitse sitten työmaalle tulla, jumalauta!".

– Pikkujouluissa talon tarjoilut oli aina mahtavat. Alkoholia laidasta laitaan ja savukkeet, sikarit, erikoisruokalajit ja tervetuliaisbooli, joka aiheutti monia mokailuja. Yhden pikkupomon pääjohtaja löysi hissistä nukkumasta alasti. Oli riisunut vaatteet ja viikannut alleen pediksi.

Firman pikkujoulut järjestettiin ulkomailla koko konsernin kesken. Alkoholin tarjoilu alkoi heti bussissa lentokentältä matkalla hotelliin ja päivän ohjelman jälkeen hotellin baareissakin oli piikki auki. Yksi kollegoistani kuristi hotellin aulatyöntekijää ja myöhemmin oksensi hotellihuoneensa kokolattiamaton pilalle. Toinen työtoveri haahuili käytävällä alasti ja kolmas lähti pimeässä hotellin ulkopuolella olevaan metsään haahuilemaan kadottaen toisen kenkänsä matkan varrelle.

Kuljettiin porukalla ja kävelin pomon takana kohti seuraavaa ravintolaa, sillä oli kädet taskussa, kun oli niin kylmä, kenkäni osui sen kantapäähän ja hän meni ihan naamalleen. Hyvin kuitenkin viihtyi naama ruvellakin koko loppuillan. Naama olikin aika musta, siis puoli päätä ja pukukin meni vaihtoon.

Nuorena 19-v. poikana päädyin työpaikan naisten kanssa risteilylle ja 3 naiskollegan kanssa samaan hyttiin. Heistä kahden kanssahan tuli sitten peuhattua, ilman että tiesivät toisistaan, yöllä ja seuraavana aamuna toisten ollessa tax freessä. Kiusallistahan tästä teki se, kun naiset sai tietää koko kuvion vasta noin viikon kuluttua. Kahvipöytäkeskustelut muutti muotoaan.

Kuva:  Sari Gustafsson/Lehtikuva

Pomo huusi pää punaisena, kun pikkujouluissa oksensin pomon Armanin puvun takin taskuun. Seuraavana arkipäivänä työpöydällä odotti lasku pesulasta.

– Muutama vuosi sitten työpaikan isot pikkujoulut, jatkoille pienemmän porukan kanssa keskustan baariin. Sen jälkeen vähän hatarat muistikuvat, seuraavana aamuna herään sairaalasta nenänsanka liimattuna. Sairaanhoitaja kertoo että olin torilla kaatunut suoraan naamalleni ja sivulliset olivat soittaneet ambulanssin. Tämän jälkeen en ole firman pikkujouluihin osallistunut.

Firman henkilökuntaa oli pikkujoulua viettämässä muutama kymmenen henkilöä firman omissa tiloissa. Loppuillasta eräs esimiestehtävissä oleva mies meni horjuen joulukuusen taakse ja riisui housunsa ja ulosti joulukuusen taakse, kuvitteli olevansa metsässä. Vaatteita narikasta ottava kolmekymppinen nainen oksensi yht`äkkiä päällensä, kaunis uusi mekko oli oksennuksessa. Mies ei suostunut noutamaan vaimoaan. Taksikaan ei suostunut ottamaan kyseistä naista kyytiinsä, joten eräs päällikkötasoinen henkilö vei loppujen lopuksi kyseisen voimakkaasti humaltuneen naisen kotiin. Molemmat olivat häpeissään seuraavana työpäivänä. Eikä kumpaakaan enää nähty firman pikkujouluissa sen koommin.

Olimme ensimmäistä kertaa uuden työpaikan pikkujouluissa. Minulla oli ollut sutinaa miespuolisen, naimisissa olevan miehen kanssa. Pikkujoulut järjestettiin mökillä, jossa päädyimme juomaan, juttelemaan, tanssimaan ja saunomaan. Saunatilojen takahuoneessa lempi roihahti, kun hän otti pyyhkeen päältään kesken jäähyttelyn. Kesken puuhien työkaveri tuli repimään ovea auki ja höhöttämään oven taakse, kun kuuli meidän sinne lukittautuneen. Kun tulimme pois takahuoneesta, kaikki tiesivät mitä oli tapahtunut. Ja kaikki tiesivät myös että olemme molemmat perheellisiä ja pitkässä parisuhteessa.

Osastomme pikkujouluissa kokoushuoneessa oli erään kollegan toimesta tuotu pieniä metrin mittaisia joulukuusia koristeeksi. Pikkujouluja vietettiin kokoushuoneessa iloisissa tunnelmissa laulaen, tanssien ja pelaten eri pelejä. Eräs henkilö joi kuitenkin liikaa ja alkoi örveltämään. Paha olo iski kesken kaiken ja hän kaatoi punaviinipullon kokoustilaan ja oksensi kuusien päälle. Seuraavana aamuna kampesin töihin ja lemu tuli vastaan jo porraskäytävässä. Punaviiniä joka paikassa, mm. kokouspöydällä punaviiniset kengänjäljet. Kollega oli siivoamassa jätesäkkeihin oksennuksen peittämiä kuusia. Punaviini ei irronnut kunnolla huokoisesta kokouspöydästä. Jäljet muistuttivat aina kekkereistä, kunnes pöytä vaihdettiin.

– Pomo kantoi shotteja pöytään ja minä vedin työkaverin kanssa niitä kaksin käsin. Heräsin aamuyöllä ulkona puistonpenkiltä enkä tiennyt missä olen. Avaimet ja osa vaatteista hukassa. Onneksi eivät muut tienneet, miten iltani päättyi.

Oli firman pikkujoulut ja olin aika humalassa, samoin oli joissain kohdin epämiellyttävänä kokemani esimies. Esimies painoi arviolta yli 100 kg, minä itse ehkä 55 kg. Paljon en muista tapahtumasta, mutta olin kuulemma lyönyt esimiestä nyrkillä. Esimies pyrki vastaamaan tilanteeseen, mutta ei onnistunut, koska työkaverini työnsivät hänet komeroon ja juttu jäi siihen. Menin itse jäähylle alakertaan ja vaimoni nouti minut kotiin. Seuraavana työpäivänä ongelmia ei esiintynyt, kaikilla oli hyvä mieli onnistuneista pikkujouluista. Meni monta vuotta siihen, että uskalsin mennä minkään firman pippaloihin.

Olin vuorotteluvapaan tekijänä pienessä yhteisössä ja pian havaitsin pomon toimintatavoissa minua suunnattomasti ärsyttäviä piirteitä. No, bussilla lähdettiin Itä-Suomesta oikein Helsinkiin pikkujouluja viettämään. Siinä vaiheessa iltaa kun vihdoin istuimme päivällispöytään hienossa ravintolassa, päihtymystilani oli liian suuri. Ruokailun päätyttyä nousin ylös ja otin puheenvuoron. Puheessani kerroin, mitä ajattelin pomon ammattitaidosta ja lopuksi nimitin hänet munattomaksi mieheksi. Aamulla muisti palaili pätkittäin ja olipa mukava tehdä vielä jäljellä olevat kaksi työviikkoa. Pyysin anteeksi käytöstäni, mutta en perunut puheitani, ne olisi pitänyt julki kahden kesken pomon työhuoneessa eikä koko yhteisön kuullen.

Muistan muutaman vuoden takaa olleet pikkujoulut, jossa pomo oli juonut aivan liikaa, niin kun monet muutkin, ja hän seurasi minua naisten vessaan. Yritin kiltisti sanoa että oli naisten WC:ssä ja sanoin että minua ei kiinnosta muut mitä hänellä oli mielessä. Hän ei kuunnellut, vaan tuli lähemmäs kunnes potkaisin ulos vessasta. Sen jälkeen hän pysytteli illan poissa minusta. Seuraavalla viikolla, kun oltiin samassa vuorossa töissä, hän tuli pyytämään anteeksi ja ymmärsi että oli tehnyt väärin. Lopetin firmassa muutaman kuukauden päästä.

Mentiin baarin jälkeen jatkoille työpaikan toimistolle. Jossain vaiheessa minua alkoi hieman väsyttämään ja ajattelin hetken huilata pomon työpöydällä. Otin näppäimistön tyynyksi ja nukahdin hetkeksi. Kohta työkaverini huomasi, että nukun pöydällä ja tuli kaatamaan ystävällisesti lonkeroa suoraan suuhuni. En sitten pystynyt koko pulloa juomaan, vaan ainakin puolet kaatui siihen näppäimistölle. Maanantaina sitten pomo ihmetteli, kun aina näppäintä painaessa se jäi jumiin sinne pohjaan. En siinä sitten uskaltanut kertoa totuutta, vaan kävin ostamassa firman piikkiin uuden näppäimistön.

– Vuonna 1989 pikkujouluista tytön matkaan ja samaisen matkassa on kuljettu nämä vuodet.

Työkaveri oli hiljainen kaveri, joka ei paljoa meteliä itsestään pitänyt. Pikkujouluissa hän otti reippaasti rohkaisua, jonka seurauksena hän hakeutui toimitusjohtajan luo esittämään palkankorotusta itselleen. Joka vuosi sama juttu. Maanantaina hommat jatkui - entisellä palkalla.

Palasin pitkältä Lapin matkalta samana päivän iltana kun firmassa oli pikkujoulut. Kävin katsomassa tunnelmia ja kävin myös alakerran työhuoneessani. Työpöydällä oli kasa kortsupaketteja. Kiusalla ja hieman suivaantuneenakin piilotin kortsukasan asiakastilan mainostelineen taakse.

Tällä hetkellä muistan vain yhdet seuran pikkujoulut joissa kirjaimellisesti ja klassisesti tanssin pöydällä, haukuin exän joka oli myös ryhmäni johtaja ja jonka siskon kanssa olin pikkujouluihin tullut ja kirsikkana kakun päälle lähdin kotiin jonkun kakkosvalmentajan kanssa, josta en pitänyt yhtään pätkää romanttisessa mielessä.

Menin esimieheni esimiehen kanssa sänkyyn. Itse olin sinkku, hän ei. Tosin olin niin kännissä etten muista siitä juuri mitään. Järkyttävä flunssa. Olimme hotellihuoneessani, jonka baarikaapin hän lipitti tyhjäksi ja jätti minun maksettavakseni. Oi että otti päähän koko sekoilu. Vaihdoin melko pian työpaikkaa. Ei enää kiinnosta firman pikkujoulut!

– Heräsin alasti ison viraston pomon huoneesta tytön vierestä. Molempien vaatteet oli viety, mutta minun vaatteeni löytyivät kaapista ja tyttö joutui lähtemään pelkällä takilla, minkä löysimme jostakin.

– Isäntäyritys kutsui meidät hulppeisiin pikkujouluihin. Ohjelmaa riitti ja tarjoilut oli kohdillaan. Loppuillasta esimies rysähti rumpupatterin sekaan, toinen työkaveri puristeli miesjohtajaa peffasta. Minä sammuin hienoon vessaan. Maanantaina ei oikein naurattanut.