Finland

Uiminen | Sinileväkausi on alkanut Helsingissä poikkeuksellisen aikaisin

Sinilevää Töölönlahdella vuonna 2018. Uimavesien sinileväpitoisuuksia tutkitaan Helsingin rannoilla taas ensiviikolla.

Helsingin uimarannoilla on nähty sinilevää. Havaintoja on tehty tällä viikolla sekä läntisen että itäisen Helsingin rannoilla. Yleensä ensimmäiset sinilevät ilmestyvät vasta heinä-elokuussa, joten tilanne on poikkeuksellinen. Sinileväpitoisuudet ovat toistaiseksi kuitenkin olleet pieniä.

Vähäinen sinilevämäärä ei estä uimista, mutta uimista tulisi välttää, jos vedessä näkyy runsaasti sinilevää. Erityisesti lapsia tulisi suojata sinilevältä, ja lemmikkieläinten ei saisi antaa juoda sinileväpitoista vettä.

Sinilevä näyttää vedessä vihreiltä tai kellertäviltä hippusilta. Jos ei ole varma, onko rannassa sinilevää, vettä voi kokeilla kepillä. Jos keppiin tarttuu jotain, on kyseessä luultavasti siitepöly tai joku toinen levä. Tällä hetkellä esimerkiksi havupuiden siitepölyä on edelleen vedessä.

Korkeat lämpötilat, tyyni sää ja lisääntynyt valon määrä edistävät sinilevien runsastumista. Sinilevän esiintyvyyteen vaikuttavat myös tuulet sekä rantojen suojaisuus.

Veden lämpötila on Helsingin uimarannoilla 17–23 astetta. Helsingin uimarantojen sinileväpitoisuuksia tarkastellaan taas ensi viikolla.

Football news:

Ole Gunnar Solskjaer: I Think it was a penalty against Aston Villa
Philadelphia played in t-shirts with the names of black people who died at the hands of the police
Kompany tries everything at Anderlecht: he coached without a license (terrible), played 15 matches and invested 3 million euros in the club
Aston Villa coach on Manchester United penalty: A shameful decision
Paul Pogba: Winning the Europa League and the FA Cup are two of Manchester United's goals for this season
Manchester United's first ever Premier League win 4 consecutive games with a difference at least 3 goals
Brunu has scored 7 (4+3) points in his last 3 games for Manchester United