Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ulkoministeriö puhutteli Venäjän suurlähettilästä Itä-Ukrainan alueiden pakkoliitoksista

Puhuttelu pidettiin maanantaina aamupäivästä. Aiheena oli neljän alueen ”kansanäänestykset” ja pakkoliitokset osaksi Venäjää.

Venäjän Suomen-suurlähettiläs Pavel Kuznetsov. Kuva: Roni Rekomaa / Lehtikuva

Ulkoministeriö kutsui maanantaina Venäjän Suomen-suurlähettilään Pavel Kuznetsovin puhutteluun.

Puhuttelu koski Itä-Ukrainassa Hersonin, Donetskin, Luhanskin ja Zaporižžjan tekaistuja ”kansanäänestyksiä” ja näiden alueiden pakkoliittämistä osaksi Venäjää.

Ulkoministeriön viestinnästä kuvaillaan maanantaina aamupäivästä järjestettyä puhuttelua lyhyeksi. Puhuttelijana oli ulkoministeriön itäosaston osastopäällikkö Marja Liivala.

Ulkoministeriö ilmaisi tuomitsevansa voimakkaasti Venäjän järjestämät valekansanäänestykset ja Ukrainan miehitettyjen alueiden laittomat liittämiset Venäjään. Toimet rikkovat selkeästi Ukrainan itsenäisyyttä, alueellista koskemattomuutta ja YK:n peruskirjaa, Ulkoministeriön twiitissä kerrotaan.

Venäjän presidentti Vladimir Putin julisti perjantaina Kremlissä pitämässään puheessa, että Luhanskin, Donetskin, Hersonin ja Zaporižžjan alueet on liitetty "osaksi" Venäjää. Putin allekirjoitti liitoksia koskevat asiakirjat Kremlissä heti puheen jälkeen.

Länsimaissa ”kansanäänestykset” on laajalti tuomittu valheellisina ja laittomina. EU tuomitsi laittoman julistuksen Putinin puheen vielä jatkuessa. Myös Suomen ulko­poliittinen johto tuominnut Venäjän aikomat alueliitokset ja valekansan­äänestykset jyrkästi.

Lue myös:

Kremlin tiedottaja linjasi ydinaseiden käytöstä ja tukisti Ramzan Kadyrovia