Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Useaan Texasin piirikuntaan julistettu hätätila rajun jäämyrskyn jäljiltä

Aiemmin tällä viikolla jäämyrsky aiheutti omaisuusvahinkoja, häiriöitä liikenteeseen ja paikallisia sähkökatkoja. Arktinen ilmamassa koettelee myös Yhdysvaltain koillisosia.

Kova pakkanen ja pureva viima koettelevat lähes 100 miljoonaa ihmistä Yhdysvaltain koillisosissa, Kanadassa ja Texasissa. Kuva: Michael M. Santiago / AFP

Yhdysvaltain toiseksi väkirikkaimman osavaltion Texasin useaan piirikuntaan on julistettu hätätila alueella koetun jäämyrskyn jäljiltä. Hätätilasta määräsi osavaltion republikaanikuvernööri Greg Abbott.

Aiemmin tällä viikolla raju jäämyrsky aiheutti omaisuusvahinkoja, häiriöitä liikenteeseen ja paikallisia sähkökatkoja.

Hill (siirryt toiseen palveluun)-lehden mukaan ainakin 10 ihmistä on kuollut kolmen osavaltion alueella riehuneen jäämyrskyn jäljiltä Yhdysvaltain eteläosissa. Myrskyn vuoksi satojatuhansia asiakkaita oli vailla sähköä, ja lauantaina illalla yli 80 000 texasilaista oli yhä sähköttä (siirryt toiseen palveluun).

Talvisään ääri-ilmiöistä kärsii Yhdysvalloissa tällä hetkellä myös maan koillisosa, jossa on mitattu ennätyksellisen kylmiä lämpötiloja arktisen ilmamassan vyöryessä maahan. New York Timesin (siirryt toiseen palveluun) mukaan esimerkiksi Bostonissa rikottiin yli vuosisadan takainen pakkasennätys.

Lehden mukaan Massachusettsin osavaltiossa sää aiheutti sylivauvan kuoleman, kun puu kaatui auton päälle.

Voit keskustella aiheesta maanantaihin kello 23:een saakka.