Finland

Vääriä koronatestituloksia tehtailleet huijarit paljastuivat Ruotsissa – jopa 100 000 ihmistä on voinut tietämättään saada väärän testituloksen

Petostapauksessa koronavirustestit tehtiin yksityisillä klinikoilla ympäri Ruotsia, mutta näytteitä ei koskaan lähetetty analysoitavaksi.

Hoitaja odotti potilaita Sophiahemmetin sairaalan edustalle pystytetyssä testausteltassa Tukholmassa 7. huhtikuuta. Kuva: Jonathan Nackstrand / AFP

Ruotsalainen iltapäivälehti Aftonbladet (siirryt toiseen palveluun) kertoo, että poliisi on paljastanut laajan petosvyhdin, jonka uhreiksi on voinut joutua jopa 100 000 ihmistä Ruotsissa.

Kyseessä on laaja petos, jossa huijarit tehtailivat vääriä koronavirustestituloksia. Huijauksen vuoksi ihmiset ovat voineet saada väärän koronavirustestituloksen ja altistua vaaralle.

Aftonbladetin mukaan yksityinen hoitoyritys on tarjonnut Tukholman alueella ja ympäri Ruotisa PCR-testejä ja matkatodistuksia noin 1 500 kruunulla kappale, eli noin 147 eurolla.

PCR-testejä ei kuitenkaan koskaan lähetetty laboratorioon analysointia varten. Testeissä käyneet asiakkaat saivat todistuksen negatiivisesta testituloksesta.

Klinikat ovat olleet auki seitsemän päivää viikossa. Asiakkaille testitulos on luvattu muutamassa tunnissa.

Petostapausten pääepäiltynä on 35-vuotias ruotsalaismies ja viisi muuta henkilöä. Yksi epäillyistä on 55-vuotias lääkäri, jonka epäillään kirjoittaneen vääriä tuloksia pikatesteistä ja matkatodistuksia henkilöille, joilla saattoi olla koronatartunta.

Expressenin (siirryt toiseen palveluun)mukaan poliisi epäilee 35-vuotiaan miehen ansainneen miljoonia kruunuja huijauksella.

Suomessa koronahuijaustapauksesta kertoi ensimmäisenä Verkkouutiset. (siirryt toiseen palveluun)

19.6. klo 21.01 .Uutista päivitetty. Tarkenettu, että kyseesä oli yksityinen hoitoyritys, joka tarjosi koronatestejä.

Football news:

Inter, in the event of Lukaku's departure, will try to buy Zapata from Atalanta, Bergamasca-Abraham from Chelsea
Aston Villa bought Southampton's top scorer Ings for 30 million pounds
Aurelien Tchuameni: Why is it possible to stop the match for 5 minutes because of a millimeter offside, but not because of racist shouts at the stadium?
Manchester United, Liverpool and Man City were Interested in Bailey, but did not want to pay 40 million pounds to Bayer
Alisson on a new contract with Liverpool: I didn't spend much time thinking about it. I'm happy here
Van Gaal on his appointment to the national team: Dutch football has always been close to me
Bayern and Kimmich are close to a contract until 2026. Only Lewandowski will receive more Jozua