Finland

Vaatemallisto meni pieleen, ja virhe huomattiin liian myöhään – Suomessakin toimiva ketjuliike laittoi leggingsit aleen ja jakoi vinkin, jolla kuluttaja voi korjata mokan

Joskus asiat eivät suju aivan suunnitelmien mukaisesti, toteaa vaatemerkki nettisivuillaan.

Suomalaisille tuttu vaateketju Lindex mokasi tuoreen sporttimallistonsa kanssa. Urheiluleggingsien ja -toppien nurjalle puolelle painetut tuotetiedot näkyvät vaatteista läpi.

Vaatteiden tuotetietomerkintä näkyy virheellisesti läpi toppien selässä ja leggingsien takamuksessa.­

Koko ensimmäinen erä on virheellinen.

– Valitettava painovirhe tuotteissa huomattiin juuri ennen malliston lanseerausta ja olimme saaneet tuotteet jo varastoillemme, Lindex Suomen myynti-, markkinointi- ja PR-päällikkö Eva Kujansivu kertoo Me Naisille.

Aivan uusi kokeilu

Tarkka tuotemäärä ei ole Kujansivun tiedossa, mutta hän kertoo, että virheellisiä tuotteita on päätynyt kaikkiin maihin, joissa Lindex toimii.

– Joskus asiat eivät suju aivan suunnitelmien mukaisesti. Mutta se ei haittaa. Keksimme aina jonkin ratkaisun, Lindexin sivuilla kerrotaan.

Yritys päätti tuoda virheellisetkin vaatteet kuluttajien saataville. Se myy ne pois alennuksella, koska haluaa vähentää hävikkiä.

 Halusimme yrittää jotenkin säästää tuotteet ja varmistaa, että ne pääsisivät käyttöön.

Kujansivu kertoo, että kokeilu on Lindexille ensimmäinen.

– Olemme erittäin ylpeitä tästä uudesta mallistostamme ja tuotteiden laadusta yleisesti. Idea syntyi siitä, että halusimme yrittää jotenkin säästää tuotteet ja varmistaa, että ne pääsisivät käyttöön ja sitä kautta pystyisimme myös vähentämään tekstiilijätettä.

Kikka virheen poistamiseenkin löytyi: merkintä on Lindexin mukaan helppo irrottaa kotona kynsilakanpoistoaineella.

– Design and Purchase -osastomme työskenteli tiivisti yhdessä tuotantotoimiston ja tavarantoimittajan kanssa, ja he testasivat erilaisia tapoja poistaa virheellinen merkintä sekä helposti että kestävästi. Kynsilakanpoistoaine oli paras tapa näiden kahden kriteerin perusteella, Kujansivu kertoo.

Suomessa mallistoa on saatavilla kymmenestä myymälästä. Virheellisiä tuotteita myydään vain valikoiduissa liikkeissä. Verkkokaupasta löytyvän malliston tuotteet ovat uutta, korjattua erää.

Vaihtoehtona myös tekstiilikierrätys

Tavallisesti virheelliset tuotteet on kierrätetty Suomen Lindexissä Reccin kautta.

– Jos meille tulee virheellisiä tuotteita, jotka eivät ole syystä tai toisesta myyntikuntoisia, tai reklamaatiotuotteita, voimme kierrättää ne tekstiilikierrätyskumppanimme Reccin kautta. Saman toimijan kanssa keräämme myös asiakkaiden tuomaa tekstiilijätettä tekstiilikierrätykseen.

Kierrätystekstiilituotteet päätyvät hyväkuntoisina esimerkiksi second hand -myymälöihin. Huonokuntoisemmat tekstiilit voidaan käyttää Kujansivun mukaan uudelleen esimerkiksi eristeenä tai teollisuuskankaana.

Lue myös: Tiesitkö, että vaatteet voi kierrättää vaatekaupassa – ja ansaita itselleen alennuskupongin

Muista myös nämä:

Moni muukin yritys tarjoaa kakkoslaatua tai muita edullisempia tapoja ostaa vaatteita, joita ei voi myydä uutena täydellä hinnalla.

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude