Keniassa pakosalla ollut epäilty sarjamurhaaja on kuollut, poliisi kertoi perjantaina Twitterissä. Poliisin mukaan väkijoukko hakkasi Masten Milimo Wanjalan hengiltä kotikylässään Kabuchaissa.

– Erikoisagentit olivat hänen jäljillään Länsi-Keniassa, mutta valitettavasti kyläläiset huomasivat hänet Bungomassa ja pieksivät hänet kuoliaaksi ennen kuin agenttimme ehtivät pidättää hänet uudelleen, viranomaiset kertoivat.

Poliisin tiedottajan Bruno Shioso kertoi Reutersille, että ruumista ei vielä ole tunnistettu, mutta asiaa varmistetaan parhaillaan.

Wanjala otettiin kiinni heinäkussa 12- ja 13-vuotiaiden lasten katoamiseen liittyen. Poliisin mukaan mies myönsi surmanneensa 10 lasta viiden viime vuoden aikana ja juoneensa heidän vertaan.

Hänen oli määrä mennä oikeuteen Nairobissa keskiviikkona, mutta hän oli paennut putkasta samana aamuna.

Shioson mukaan lapset olivat väitetysti tunnistaneet Wanjalan, kun hän oli matkalla koululle ja ilmoittaneet asiasta, minkä jälkeen kyläläiset olivat jahdanneet hänet taloon, jossa hänet surmattiin.

Wanjalasta oli tarjottu 200 000 Kenian shillingin (1 500 euron) palkkio. Vuoden 2019 tilastoilla summa on yli kolminkertainen keskivertokenialaisen kuukausituloon verrattuna.