Finland

Valko-Venäjä | Lukašenka vaihtoi sisä­ministerin ja perusti aseistetun katupartiojoukon

Lukašenka vaihtoi sisä­ministerin ja perusti aseistetun katupartiojoukon

Valko-Venäjän presidentti yrittää pönkittää asemaansa ja hillitä mielenosoituksia lisäämällä valvontaa.

Valko-Venäjän presidentti Aljaksandr Lukašenka tapasi nimittämänsä uuden sisäministerin Ivan Kubrakovin Minskissä torstaina.­

Valko-Venäjällä presidentti Aljaksandr Lukašenka on vaihtanut torstaina sisäministerinsä ja perustanut aseistetun katupartiojoukon, kertoo uutistoimisto Reuters.

Lukašenka yrittää kiristää otettaan maasta, jossa on osoitettu mieltä häntä vastaan lähes 12 viikkoa.

Uudeksi sisäministeriksi nimitettiin Minskin poliisilaitoksen johtaja Ivan Kubrakov, joka on johtanut suurimpien massamielenosoitusten torjuntaa.

Hänen edeltäjänsä Juri Karajev nimitettiin kahden muun ohella uusiin tehtäviin presidentin avustajiksi ja ”valvojiksi” maan avainalueille.

Kaksi muuta uutta avustajaa ovat turvallisuuspoliisin johtajana toiminut Valeri Vakultšik ja entinen varasisäministeri Aljaksandr Barsukov.

Barsukov vastaa Minskistä, Vakultšik Brestistä Puolan rajalla ja Karajev Hrodnan kaupungista lähellä Puolan ja Liettuan rajaa.

Lukašenkan asema vaikuttaa vahvistuneen tällä viikolla, koska opposition maanantaina aloittama yleislakko ei ole onnistunut pysäyttämään maan taloutta, kirjoittaa Reuters.

Valko-Venäjän turvallisuusjoukot ovat pidättäneet yli 16 000 ihmistä elokuun alkupuolella pidettyjen presidentinvaalien jälkeen, joita pidetään vilpillisinä. Pidätyksistä ja väkivaltaisista tukahdutusyrityksistä huolimatta mielenosoitukset ovat jatkuneet Valko-Venäjällä.

Lukašenka antoi torstaina määräyksen myös aseistautuneen, vapaaehtoispohjalta toimivan katupartiojoukon vahvistamisesta. Joukko on teoriassa jo olemassa, mutta ei toistaiseksi ole ollut vielä käytännön toimissa.

Football news:

Cheryshev did not train with Valencia. The club reported a case of coronavirus in the team
Vedomosti launches a sports website with a focus on the business side. The print version will also be
Conte that he would be fired before Christmas: If so, it will only be because I deserve it
Marcelo Bielsa: Maradona was an artist. He will remain our idol
Day will miss 2 months due to an ankle injury. He is Everton's best assistant
Pierre-Emerick Aubameyang: Arsenal hope to surprise the world. The main problem is the lack of goals, we solve it
Raiola on the salary cap in football: Would you limit Banksy or da Vinci's salaries? Infantino wants us to become North Korea