Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Varautuminen | Saarikko: Kaikille hallinnonaloille määräys tehostaa välttämättömän infrastruktuurin turvatoimia – Tiedotustilaisuus käynnissä

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi keskiviikkona, että kokouksessa on tarkoitus käsitellä myös Suomen kriittistä infrastruktuuria ja niitä lisätoimia, joita sen turvaamiseksi on mahdollisesti syytä tehdä. Näytämme tiedotustilaisuudesta Ilta-Sanomien suoran lähetyksen.

Kaikille hallinnonaloille on annettu määräys varmistaa välttämättömän infrastruktuurin varautumisen ja turvatoimien tehostaminen, kertoi valtiovarainministeri Annika Saarikko (kesk) torstaina.

”Kaikille hallinnonaloille on annettu määräys ja suomalaiselle kuntakentälle vakava vetoomus, että olisimme kaikkiin tilanteisiin valmistautuneita oman kriittisen, välttämättömän infrastruktuurin kannalta”, Saarikko sanoi.

Hallituksen varautumisen ministerityöryhmä kokoontui torstaina käsittelemään muun muassa ruokaturvaa, sähkön saatavuutta ja kaasuputkivuotojen merkitystä. Saarikko kertoo kokouksen tuloksista medialle parhaillaan. HS näyttää tiedotustilaisuudesta Ilta-Sanomien suoraa lähetystä.

Pääministeri Sanna Marin (sd) kertoi keskiviikkona, että kokouksessa on tarkoitus käsitellä myös Suomen kriittistä infrastruktuuria ja niitä lisätoimia, joita sen turvaamiseksi on mahdollisesti syytä tehdä.

Tiistaina kerrottiin, että kolme Itämeren pohjassa kulkevan Nord Stream -kaasuputki­­järjestelmän linjaa vaurioitui lähellä Tanskalle kuuluvaa Bornholmin saarta. Vauriot vaikuttavat sabotaasilta, mutta mikään valtio ei ole toistaiseksi kertonut tehneensä iskuja.

Lue lisää: Kaasu on ollut Venäjälle jo pitkään ase, mutta ”tällaista ei ole nähty aiemmin”, sanoo tutkija

Lue lisää: Mika Aaltolan mukaan epäillyt Nord Stream -iskut voivat olla kuin Mainilan laukaukset

Lue lisää: Presidentti Niinistö: Koko Euroopan turvallisuusuhka on noussut uudelle tasolle

Lue lisää: Hallitus aikoo tehdä torstaina periaate­päätöksen venäläisten maahan­tulon rajoittamiseksi

Lue lisää kirjoittajalta

HS