Finland

Varsinais-Suomesta vältettävä tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle

Myös maakuntarajat ylittävät urheilutapahtumat jäävät tauolle.

Tyksin T-sairaala

Uusilla suosituksilla pyritään välttämään koronavirustilanteen pahenemista Varsinais-Suomessa. Arkistokuva.Linus Hoffman / Yle

Varsinais-Suomen koronapandemiaryhmä on antanut suosituksen välttää tarpeetonta matkustamista Uudellemaalle. Tällä halutaan estää se, että toistaiseksi paremmassa koronaepidemian vaiheessa olevan Varsinais-Suomen tilanne ei pahenisi.

Varsinais-Suomessa koronaepidemian trendi on nyt erilainen kuin Uudellamaalla. Suurimmat tapausmäärät ovat olleet Turussa, jossa sairastuneiden määrä on viime päivinä jonkin verran laskenut, toteaa ryhmä tiedotteessaan.

Pandemiaryhmä suosittaa myös, että urheilu- ja liikuntatapahtumia, joihin tulee osallistujia muista maakunnista ei järjestettäisi. Suositus koskee kaikenikäisten yksilö- ja joukkuelajien liikunta- ja urheilutapahtumia sisä- ja ulkotiloissa.

Poikkeuksen muodostavat maajoukkuetoiminta sekä SM- ja 1-divisioonatason kilpailutapahtumat. Suositus tulee voimaan lauantaina 28. marraskuuta ja on voimassa toistaiseksi.

– Urheilutapahtumissa ja -kilpailuissa on niiden luonteen vuoksi suuri riski tartunnoille ja massa-altistuksille, kun urheilijoita ja yleisöä kokoontuu eri puolilta maata yhteen. Tästä syystä katsoimme tarpeelliseksi toimia ministeriön suosituksen mukaisesti, kertoo pandemiaryhmän puheenjohtaja, johtajaylilääkäri Mikko Pietilä tiedotteessa.

Aikuisten harrastustoiminnasta tulee koronapandemiaryhmän mukaan pidättäytyä erityisesti sisätiloissa ja välttää kaikenlaista kontaktia sisältävää harrastustoimintaa. Juniori-ikäluokat voivat jatkaa harjoittelua, kun etäisyyksistä ja hygieniasta huolehditaan tarkasti.

Varsinais-Suomessa on viimeisen 14 vuorokauden aikana todettu 240 koronavirustapausta. Edeltävän kahden viikon jaksolla luku oli 323.

Ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä 100 000 ihmistä kohti on 49,5. Edellisellä jaksolla luku oli 66,68.

Koko epidemian aikana Varsinais-Suomessa on todettu 1 482 koronavirustapausta.

Täältä voit lukea uusimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomesta.

Football news:

Ronaldo on Zlatan: I wouldn't play until I was 40, even if I didn't have injuries. He is unique
Danny Murphy: Liverpool's match against Manchester United will not be as dull as it was against Man City. I want them to take risks
Jamie Carragher: Liverpool and Manchester United are two of the biggest and most successful clubs in England. This will not change in 20-30 years
Abraham Grant: No one has contacted me from Chelsea. I believe that Lampard will do his job
Andrea Pirlo: Thanks to Conte, I wanted to become a coach. There is a lot of respect and sympathy between us
Gian Piero Gasperini: Miranchuk's goal is to find stability. I have to adapt to his characteristics
Rubiales apologized for the lack of a replay of the moment with the check of the game with the hand of the defender Athletic in the match with Real Madrid