Finland

Vasta 17-vuotias Anna-Kaisa Antti-Roiko on Kärppien liigajoukkueen avainpelaaja – "Tavoitteeni on, että saan jääkiekosta itselleni ammatin pitkäksi aikaa"

Isoveljillä oli ratkaiseva merkitys, että Anna-Kaisa Antti-Roikosta tuli jääkiekkoilija. Kärppien liigajoukkueen avainpelaaja tähtää ammattilaisuuteen sekä MM- ja olympiakisoihin.

Anna-Kaisa Antti-Roiko haluaa pelata kiekkoa mahdollisimman pitkään. Hän kokee, että kehitettävää riittää vielä pelin jokaisella osa-alueella.

Anna-Kaisa Antti-Roiko haluaa pelata kiekkoa mahdollisimman pitkään. Hän kokee, että kehitettävää riittää vielä pelin jokaisella osa-alueella.

Kuva: Jukka-Pekka Moilanen

Tarina on perinteinen monella tapaa. Anna-Kaisa Antti-Roiko päätyi jäähalleille isoveljiensä vanavedessä, innostui ja jäi sille tielle.

Lapsuutensa Oulun Hintassa viettänyt Antti-Roiko oli nelivuotias, kun hän meni mukaan luistelukouluun. Sitä seurasivat kiekkokoulun jäävuorot ja Mira Kuisman vetämä tyttöjen kiekkokerho.

Football news:

Barcelona will not try to sign Pogba because of Raiola's high salary and commission
A Lazio fan insulted Inter defender Dumfries on racial grounds. The moment got into the broadcast
Coach Anjera: Benzema deserved the Golden Ball. It will be sad if he doesn't get it. Karim is an example of a striker
Gary Neville: Salah can be the best in the world. Messi, Ronaldo, Neymar and Mbappe are not at the same level as before
Sadio Mane: Salah and Firmino are among the best players in the world. I am proud that I scored 100 goals in the Premier League
Manchester United flew to the match with Leicester by plane: the distance is 170 km, the travel time is 10 minutes. The club is criticized for being unecological
Two fans arrested for homophobic chants at the Man City - Burnley match