Finland

Vastaamon kiristäjä aktivoitui viime yönä – siirsi lunnasrahat itselleen

Vastaamon kiristäjä aktivoitui viime yönä – siirsi lunnasrahat itselleen

Ainakin 14 ihmistä on maksanut lunnaat suoraan kiristäjälle.

F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen kertoo IS:lle, että Psykoterapiakeskus Vastaamoa kiristävä verkkorikollinen on aktivoitunut.­

Psykoterapiakeskus Vastaamoa kiristävä verkkorikollinen on aktivoitunut, kertoo F-Securen tutkimusjohtaja Mikko Hyppönen Ilta-Sanomille.

F-Securella on tiedossa 14 bitcoin-lompakkoa, johon yksittäiset Vastaamon asiakkaat ovat maksaneet lunnaita. Nämä lompakot tyhjennettiin viime yönä kelo 3 aikaan.

Hyppönen pyysi eilen apua lunnaat maksaneilta Vastaamon asiakkailta.

Asiasta kertoi ensimmäisenä Yle.

Lauantaina lähetetyssä kiristysviestissä vaadittiin Vastaamon asiakkailta 200 euron edestä lunnaita 2 vuorokauden sisään. Mikäli tätä ei maksettaisi, summa nousisi 500 euroon. Maksu tuli tehdä bitcoineina, ja kaikille kaikille viestin vastaanottajille luotiin tätä varten oma bitcoin-lompakko.

Ei ole tiedossa, paljonko kiristysviestejä lähetettiin. Niiden takana oletetaan olevan sama taho, joka kiristi tietokannalla alun perin Vastaamoa. Asiasta ei kuitenkaan ole täyttä varmuutta.

F-Secure ei kerro, siirtyikö kaikkien 14 maksajan rahat samaan bitcoin-lompakkoon. Hyppönen sanoo yhtiön seuraavan rahavirtoja silmä kovana.

Hyppönen sanoo F-Securen saaneen yhteydenotot 50 ihmiseltä, joista 40 ei pystynyt siirtämään rahoja kiristäjälle. Syynä on ilmeisesti se, että kiristäjän nimeämä Bittiraha-palvelu ei suostunut siirtämään rahoja.

Football news:

Anton Ferdinand on the racist scandal with Terry: I was sent a bullet in the mail. Insults in social networks came every hour
Manchester City have offered 19 million euros including bonuses for 17-year-old Argentine midfielder Sarmiento
Rehagel is a bandit from whom I will not accept an apology. The story of the worst injury in the history of the Bundesliga
Barcelona's presidential election will be held on January 24
Koke: to beat Bayern, you need to play a nearly perfect match. I hope their unbeaten streak ends tomorrow
Loew can return Muller, Boateng and Hummels to the German national team if there are a lot of injuries
Nacho about the Real Madrid game: That's not how titles are won. Working to get better