Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Väsymätön Rallin Muisto selvitti nopeustestin Vermossa

Ruuna sai juosta kärkipaikalla pitkästä aikaa.

Rallin Muistoa ei haittaa, vaikka rapa roiskuu. Kuva:  Terhi Piispa-Helisten / Sukuposti.net

Rallin Muisto on totuttu näkemään ravikilpailuissa haalarihommien eksperttinä, joka ei pistä pahakseen muskeleita vaativia likaisia töitä juoksun aikana.

Keskiviikon kilpailussa Vermossa testattiin vaihteeksi hevosen nopeutta. Ruuna pääsi piikkiin juoksun tempoa kontrolloimaan. Matkavauhti oli rauhallista ja vasta loppu pisteltiin täysillä.

Rallin Muiston kyyti riitti juuri ja juuri. Ennakkosuosikin ykköshaastaja Lumettaja oli yllättää ja painua terävällä spurtilla edelle kirissä, mutta Ari Moilasen ajokki sai kuin saikin puolustettua asemansa.

– Lumettaja tuli kovaa ja oli takasuoralla hevosenmitan ohi, mutta ei päässyt kääntämään meidän etupuolelle, kun siinä oli toinen hevonen välissä. Sitten kun se pudotti meidän rinnalle, uskoin omaan ajokkiini, Moilanen kuvaili.

– Rallin Muisto vastaa tosi sitkeästi ja tulee aina hyvin maaliin asti.

Juha Tammen valmentama Rallin Muisto on klassinen talvihevonen, joka ravaa parhaiten hokkikengät alla. Kesäisin kun vastustajat kirmaavat kovaa karkuun avojaloin, ruuna yleensä lomailee ja kerää voimia seuraavaa talvikautta varten. Kilpailutauon ajankohtaa määrittää myös hevosen siitepölyallergia.

Sarjaa alempana nähtiin häikäisevä soolo. Briljantti Buugi jätti vastustajansa seisomaan ja karkasi ykköseksi yli 50 metrin marginaalilla.

Tällaista ylivoimaa näkee Vermossa ani harvoin! Eikä ori edes ollut kisan ennakkosuosikkeja.

Briljantti Buugia ohjasti ja sitä myös valmentaa somerolainen suomenhevosmies Jukka Kauppinen.

– Hevonen on hiukan rauhoittunut edellisvuosista. Se ei meuhkaa enää katoksilla kuten aiemmin. Jää tänne radalle sitten voimat, Kauppinen myhäili voittajahaastattelussa.

Hän sanoi, ettei pidätellyt ajokkiaan, kun huomasi että se on menollaan.

– Ajoin ihan reippaasti menemään, kun on ollut voitot niin harvassa. Ajattelin, että olisihan se hienoa joskus Vermossa vielä voittaa.

Nyyti Timosen valmentama Jilian Lax oli paras suomenhevosten matalassa sarjassa. Vaikka 12-vuotias ruuna ajautui niin sanotulle kuolemapaikalle eikä kuulunut kisan kuumimpiin pelihevosiin, se voitti selvällä marginaalilla.

– Juoksu lähti menemään meidän kannalta tosi huonosti ja olin hyvin masentunut siitä, että jäätiin johtavan rinnalle. Mutta heppa oli tänään ihan käsittämättömän hyvä! Jilian Lax teki ihan elämänsä juoksun, ohjastaja Santtu Raitala kehui.

Lämminveristen kovimmassa lähdössä illan T65-pelin pankki Mr Stahl sinetöi suosikkipitoisen ravirivin, mutta joutui tekemään rajusti töitä voiton eteen. Keulassa juossut Ray Boy pani tiukasti hanttiin sisäpuolella viime metreille saakka.

– Jotain voimia jäi talteenkin vielä, ohjastaja Santtu Raitala sanoi Ville Mäkelän valmennettavasta.

Teräsmiesliigassa Eventful Swamp hallitsi juoksua keulapaikalta. Ruuna karisti vastustajat kannoiltaan kevyen näköisesti.

Voittajaa valmentaa Ilona Mäkinen. Sitä ohjasti Esa Holopainen, jonka mukaan kärkeen ei olisi ollut helppo päästä, jos Rawit ei olisi laukannut sisäpuolelta ensimmäisessä kaarteessa.

– Sen jälkeen oli kaikki helppoa. Hevonen on tosi hyvällä mallilla. Tuntui, että varaa jäi aika paljon.

Pekka Korven tallin Arctic Crown oli valmis voittamaan kolmannen kilpailunsa talvitauon jälkeen. Karstat irtosivat koneesta viime lauantain välistartissa ja keskiviikkona lahjakas 4-vuotias viiletti ylivoimaiseen voittoon kärkipaikalta.

– Hevonen oli vähän nihkeä edellisissä starteissa, niin tänään annoin sen polkea reipasta, Korpi kertoi.

Hän arveli, että tallin hevosten lievä kevätnihkeys on perua talven hankalista treenikeleistä.

– Olen ajanut niillä aika kiltisti ja koittanut pitää terveenä, kun pitkä kesä on edessä. Kun hevoset saavat muutamia startteja, ne rupeavat menemään toivon mukaan.

Oikea T65-rivi

T65-1: 6 Rallin Muisto

T65-2: 8 Jilian Lax

T65-3: 3 Arctic Crown

T65-4: 4 Briljantti Buugi

T65-5: 3 Eventful Swamp

T65-6: 6 Mr Stahl

Kuusi oikein tuloksille: 39,63 euroa

Viisi oikein: ei voitto-osuutta