Finland

Veikkaus sulkee peliautomaatit ja pelipaikat pahimmilla korona-alueilla – menettää jopa 10 miljoonaa euroa viikossa

Veikkaus sulkee peliautomaatit ja pelipaikat pahimmilla korona-alueilla – menettää jopa 10 miljoonaa euroa viikossa

Veikkauksen automaatit ja pelipaikat menevät kiinni kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla viimeistään lauantaina.

Veikkauksen peliautomaatteja.­

Veikkaus sulkee sosiaali- ja terveysministeriön (STM) tänään torstaina antamien uusien linjausten perusteella peliautomaattinsa ja omat pelipaikkansa alueilla, joilla koronaepidemia on joko kiihtymis- tai leviämisvaiheessa, se kertoo tiedotteessaan.

STM:n uuden ohjeistuksen mukaan ”erilaisten toimenpiteiden alueellisesti ja paikallisesti kohdennettu, mutta laaja-alainen toisiaan tukeva käyttö luo kokonaisuutena alueille parhaat edellytykset torjua epidemian leviämistä.”

Veikkauksen automaatit ja pelipaikat menevät kiinni kiihtymis- ja leviämisvaiheessa olevilla alueilla viimeistään lauantaina. Sulkuprosessi on laitettu käyntiin heti torstaina, Veikkaus kertoo.

– Olemme seuranneet koronatilanteen kehittymistä ja toimineet viranomaisten ohjeiden mukaisesti. Teimme sulkemiseen liittyvän päätöksen tänään nopeasti STM:n linjausten jälkeen, kertoo Veikkauksen kanava- ja myyntijohtaja Jari Heino.

Heino kertoo Ilta-Sanomille, että sulkuprosessi koskee yli 6 000 peliautomaattia. Veikkaus arvioi sulun taloudellisten vaikutusten nappaavan pelikatteesta 5–10 miljoonaa euroa viikossa.

Kokonaisvaikutukset riippuvat koronatilanteen etenemisestä ja ohjeistuksista ajanjaksolle 15.12. jälkeen, Heino kertoo.

– Koronavuoden tähänastiset taloudelliset vaikutukset ovat olleet Veikkaukselle noin 300 miljoonaa euroa. Pelaamisen kysyntään ovat vaikuttaneet peliautomaattien ja pelisalien sulkemiset sekä peliautomaattien kokonaismäärän merkittävä vähentäminen.

STM:n torstainen ohjeistus on osoitettu määräajalle, joka ulottuu joulukuun puoliväliin saakka.

– Kukaan ei voi vielä tietää, mikä on tilanne kolmen viikon päästä. Yhteiskunnassa käytetään varmasti kaikki mahdolliset keinot tämän taudin toisen aallon taltuttamiseen.

Veikkauksen mukaan sillä on valmius toimia nopeasti, mikäli alueelliseen koronatilanteeseen tulee muutoksia.

– Kuuntelemme asiantuntijoita, arvioimme tilannetta heidän tietojensa pohjalta ja teemme päätökset niiden mukaan.

Näillä alueilla pelipaikat ja automaatit suljetaan

Football news:

Milan leases Tomori from Chelsea with the right to buy for 28 million euros. Medical check-up-today
Borussia Gladbach signed Kone for 9 million euros. The prop will finish the season in Toulouse
We want Messi to stay until the end of his career, but first we will think about the club. Even the best player in history is no more important than Barca. Freisha about Leo
Wijnaldum on Liverpool: We have implementation issues and it's hard to explain
Real Madrid will play Getafe in La Liga on February 9. The match of the 1st round was postponed due to Madrid's relegation from the Spanish Cup
Monaco bought top scorer Brugge Diatt for 16 million euros
Crystal Palace have loaned Mainz top scorer Mateta for 1.5 years with the right to buy out for 15 million euros