Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Venäjä rakentaa "Melitopolin kuoleman­käytävää" – Asiantuntija: ”Kaikki tai ei mitään -tilanne molemmille osapuolille”

Venäjän rakentamien linnoitteiden määrä on kasvanut erittäin merkittävästi etenkin Zaporizzjan rintamalla. Tämä rintama on sodan strategisen kuvan kannalta hyvin tärkeä, sanoo Tilannestudion asiantuntija Emil Kastehelmi.

– Mikäli Ukraina onnistuisi hyökkäyksellään pääsemään tuonne Melitopolin kaupunkiin, se pystyisi käytännössä katkaisemaan maayhteyden Krimille.

Yhteyden katkeaminen ei olisi Venäjän kannalta ikävää ainoastaan käytännön syistä, vaan myös symbolisesti.

– Tällöin Venäjä menettäisi käytännössä ainoan hallussaan olevan isomman tavoitteen, jonka se on tässä sodassa saavuttanut.

Venäjä pyrkii estämään Ukrainan läpimurtoyrityksiä muun muassa panssariestein ja juoksuhaudoin.

– Satelliittikuvat kertovat, että venäläiset rakentavat Melitopoliin vievän tien varrelle niin sanottua kuoleman käytävää. Eli toisin sanoen asemia nousee nyt koko tien pituudelta sen molemmille puolille.

Tältä näyttää ”Melitopolin kuolemankäytävä” kartalta katsottuna. Emil Kastehelmi & OSINT-tiimi

Terästä ja verta

Mikäli Ukraina pakotettaisiin ajautumaan tälle nimenomaiselle alueelle, pystyisi Venäjä merkittävällä tavalla heikentämään Ukrainan mahdollisen hyökkäyksen elävää voimaa.

– Koko hyökkäys käytännössä tarkoittaisi, että se on molempien osapuolten osalta sellainen kaikki tai ei mitään tilanne.

Ukrainan on siis oltava käytännössä varma, että se pystyy nämä asemat murtamaan, mikäli se lähtee sieltä tällaista suurempaa operaatiota toteuttamaan. Venäjäkin joutuu tämän vaihtoehdon ottamaan huomioon ja valmistautumaan siihen.

– Terästä tulee palamaan ja verta vuotamaan merkittäviä määriä, ja sitten toisaalta Venäjän täytyy olla tässä tilanteessa varma siitä, että se pystyy lyömään Ukrainan hyökkäyksen nimenomaan sivulta, mikäli Ukraina tuolle keskeiselle tielle pääsee.

Iltalehden Tilannestudion 34. jakso on katsottavissa kokonaisuudessaan tämän jutun alussa.

Erikoistoimittaja Emil Kastehelmi on yksi Ukrainan rintamatilannetta seuraavan OSINT-tiimin perustajista. Tiimi seuraa Ukrainan sodan kehittymistä avointen lähteiden kautta ja päivittää tilannetta The War in Ukraine -verkkokarttaan.