Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Venäjän hyökkäys | Putin: Saksalaiset panssari­vaunut synnyttävät välittömän uhkan Venäjää vastaan

Ulkomaat|Venäjän hyökkäys

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi, että Venäjä tulee ottamaan kovemmat keinot käyttöön vastauksena länsimaiden Ukrainalle antamalle aseavulle.

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina olevansa varma siitä, että Venäjä voittaa hyökkäyssotansa Ukrainassa. Hän sanoi Venäjän kykenevän "vastaamaan" kaikille maille, jotka uhkaavat sitä.

”Ne, jotka johtavat Euroopan maita uuteen sotaan Venäjän kanssa ja jotka suunnittelevat voittavansa Venäjän taistelukentällä, eivät selvästikään ymmärrä, että moderni sota Venäjää vastaan on heille aika erilainen. Emme lähetä panssarivaunujamme heidän rajoille, mutta meillä on keinoja vastata. Eivätkä keinot lopu panssaroituihin kulkuneuvoihin”, Putin sanoi.

Volgogradissa puhuneen Putinin mukaan natsismi ja saksalaiset panssarivaunut synnyttävät välittömän uhkan Venäjää vastaan. Tällä hän viittasi toiseen maailmansotaan ja siihen, että monet eurooppalaiset maat – mukaan lukien Saksa – ovat lähettämässä saksalaisia Leopard 2 -taistelupanssarivaunuja Ukrainaan. Venäjä on syyttänyt Ukrainaa natsismista.

”Valitettavasti näemme nyt, kuinka natsismin ideologia modernissa muodossaan jälleen kerran uhkaa suoraan maamme turvallisuutta. Jälleen kerran meidän on torjuttava kollektiivisen lännen aggressio”, Putin sanoi.

Putin puhui Volgogradissa, missä hän vieraili torstaina. Putin osallistui Stalingradin taistelun voiton 80-vuotispäivän juhlallisuuksiin. Volgograd on entiseltä nimeltään Stalingrad.

”Uskomatonta mutta totta: saksalaiset panssarivaunut uhkaavat meitä jälleen. Jälleen kerran he valmistautuvat taisteluun Venäjää vastaan Ukrainan maaperällä.”

Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov sanoi torstaina, että Venäjä tulee ottamaan kovemmat keinot käyttöön vastauksena länsimaiden Ukrainalle antamalle aseavulle.

”Kun länsimaat toimittavat uusia aseita Ukrainaan, Venäjä tulee vastauksena käyttämään voimiaan kovemmin erikois­sotilas­operaatiossa”, Peskov sanoi uutistoimisto Tassin mukaan.