Finland

Video: Näin Marin kehotti suomalaisia koronarajoituksiin – maskipakkoa ei määrätä, koska mukana tulisi sakottaminen

Video: Näin Marin kehotti suomalaisia koronarajoituksiin – maskipakkoa ei määrätä, koska mukana tulisi sakottaminen

Marin pyysi kansalaisia noudattamaan koronarajoituksia, jotta pakkokeinoihin ei tarvitse ryhtyä.

Pääministeri Sanna Marin (sd) vetosi torstaina vahvasti paikallisiin ja alueellisiin viranomaisiin, jotta koronatilanne saadaan pidettyä hallinnassa ja painettua tautitapaukset alas. Hän sanoi hallituksen tiedotustilaisuudessa, että nyt on syytä ”tehdä ryhtiliike”.

Pääministeri korosti myös kansalaisten vastuuta. Hän sanoi, että jokaisen vastuulla on suojella omaa, läheistensä ja kanssaihmistensä terveyttä.

Marinilta myös kysyttiin, miksi hallitus ei tee lakia maskipakosta. Pääministerin mukaan lain mukana tulisivat kuitenkin myös sanktiot. Marin sanoi, ettei haluaisi nähdä tilannetta, missä suomalaisia jouduttaisiin sakottamaan maskittomuudesta.

– Vetoan ihmisiin, että nyt noudatetaan niitä suosituksia, jotta pakkokeinoihin ei tarvitse turvautua, emmekä näkisi Suomessa tilannetta, että kansalaisia aletaan tällaisissa tilanteissa sakottaa.

Pääministeri myös painotti, että jokaisen omalla toiminnalla on suuri vaikutus siihen, millaisia seuraavat viikot ja kuukaudet ovat.

– Rajoitustoimet ja suositukset toimivat vain, jos niitä noudatetaan. Vastuu taudin leviämisen estämisestä on jokaisella meistä.

Football news:

Liverpool have not scored any of their last 87 shots in the Premier League. The team has 4 consecutive matches without goals
Leroy Sane: Pep teaches so that I started to hear the little man in my head
Jamie Carragher: The championship is slipping away from Liverpool. They'll start worrying about getting into the top 4, not the title
Liverpool lost at Anfield for the first time in 69 Premier League games (and Burnley). Klopp's team has yet to score in 2021
Sevilla are Interested in Papu Gomez
Rookie of the Urals Ibrahimi: will Manifest itself in RPL - sparkle everywhere. Good league for pumping
Juventus have signed Switzerland U21 striker Lungoyi and returned him on loan to Lugano for 1.5 years