Finland

Virtuaalivaluutat | Amerikkalaispankki Goldman Sachs alkaa taas välittää bitcoin-johdannaisia

Uutistoimisto Reutersin mukaan amerikkalainen Goldman Sachs alkaa ensi viikolla välittää bitcoin-johdannaisia asiakkailleen.

Goldman Sachs alkaa ensi viikolla välittää bitcoin-johdannaisia asiakkailleen.­

Amerikkalaispankki Goldman Sachs on pystyttänyt uudestaan virtuaalivaluuttadeskinsä ja alkaa ensi viikolla välittää bitcoin-johdannaisia asiakkailleen, kertoo uutistoimisto Reuters lähteensä perusteella.

Reutersin mukaan deski on osa pankin liiketoimia nopeasti kehittyvien digitaalisten sijoituskohteiden alueella. Muita tällaisia ovat blockchain-teknologiaprojektit ja keskuspankkien digitaaliset valuutat.

Pankki myös pohtii bitcoin-etf-rahaston perustamista ja tutkii digitaalisten sijoituskohteiden säilytyspalvelua.

Bitcoinin hinta on noussut yli 470 prosenttia viimeisen vuoden aikana. Osa sijoittajista ja yhtiöistä pitää bitcoinia inflaatiosuojana, kun valtioiden ja keskuspankkien massiivisen elvytyksen pelätään kiihdyttävän inflaatiota.

Bitcoin on kuitenkin erittäin volatiili. Virtuaalivaluutan arvo kävi 58 000 dollarissa 21. helmikuussa, jonka jälkeen sen arvo romahti 25 prosenttia.

Tämä tekee bitcoinista nollakorkotaloudessa houkuttelevan sijoittajille, jotka haluavat ottaa riskiä virtuaalivaluutan arvon nousulla tai laskulla.

Goldman Sachs perusti bitcoin-deskin ensimmäisen kerran vuonna 2018. Se kuitenkin lakkautettiin melko pian, kun sijoittajat menettivät kiinnostustaan virtuaalivaluuttoihin bitcoin arvon lasku takia.

Sen jälkeen bitcoinin ja muiden suosittujen virtuaalivaluuttojen markkinainfrastruktuuri on kehittynyt merkittävästi. Bitcoin-palveluja ovat alkaneet tarjota muun muassa pörssioperaattorit CME Group ja Intercontinental Exchange sekä rahastoyhtiö Fidelity.

Kehitys on houkutellut vakiintuneita yhtiöitä virtuaalivaluuttojen markkinoille. Esimerkiksi autonvalmistaja Tesla kertoi viime kuussa ostaneensa 1,5 miljardin dollarin arvosta bitcoineja.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Football news:

Aguero's agent is based in Barcelona. Barcelona are Interested in the player
Andy Robertson: Few believe in Liverpool, but we're still in the game
Klopp on the Real Madrid game: Liverpool have nothing much to lose. We will try to win, and then we will see
Borussia Dortmund coach Edin Terzic shared his thoughts about the upcoming game with Manchester City in the 1/4 League final
Ilkay Gundogan: Holand is an amazing player. He has the right attitude to climb to the top
PSG and Bayern Munich are bidding for Lucas Vazquez. He can't agree with Real Madrid
Allegri told Agnelli when he retired: Get rid of Ronaldo, he hinders the progress of the team and the club