Finland

Volvolta uusi täyssähköinen malli

Volvo C40 Recharge -malli on tuorein näyttö valmistajan siirtymisestä sekä täysin että osittain sähkökäyttöisiin henkilöautoihin.

C40 Recharge – vain täyssähköisenä.­

Malli on rakennettu CMA-alustalle. Näin se on historian ensimmäinen Volvo, joka on suunniteltu vain täyssähköautoksi.

Volvo julkistaa XC40 Rechargen ja uuden C40 Rechargen jälkeen useita uusia sähkömalleja tulevina vuosina. Volvo tavoittelee täyssähköautoilleen vuoteen 2025 mennessä 50 prosentin osuutta kansainvälisestä kokonaismyynnistä loppujen autojen ollessa hybridejä. Vuoteen 2030 mennessä Volvon tavoite on, että kaikki sen autot ovat täysin sähköisiä.

– C40 Recharge edustaa Volvon tulevaisuutta ja näyttää, mihin suuntaan olemme menossa. Se on täyssähköauto, jota myydään verkossa käytännöllisen huolenpitopaketin kanssa, kertoi Volvo Carsin teknologiajohtaja Henrik Green.

C40 Rechargen voimansiirto koostuu kahdesta sähkömoottorista, joista toinen on etu- ja toinen taka-akselilla. Tehosta vastaa 78 kWh:n akku, jonka voi pikaladata 80 prosenttiin noin 40 minuutissa. Auton ennakoitu toimintamatka on noin 420 kilometriä. Volvo kertoo, että toimintamatka paranee ajan myötä automaattisten ohjelmistopäivitysten ansiosta.

C40 Rechargen tuotanto käynnistyy tänä syksynä. Autoa valmistetaan XC40 Recharge -mallin rinnalla Volvon tehtaalla Belgian Gentissä.

Football news:

PSG are thinking of signing Messi, Kane or Salah if Mbappe leaves (Telefoot)
Malinovsky gave 2+ assists in two consecutive matches - the first such case in Serie A for 8 years
Arteta about 3-0 with Sheffield: Arsenal controlled the game. Perfect preparation for Slavia
Ronaldo threw the shirt on the field after the match with Genoa. Juve will not fine Cristiano - it could be a gift to bolboy
Saka suffered a thigh injury in Arsenal's match with Sheffield Wednesday
Mostovoy about Tedesco: He calmed down. I realized that football is not just about yelling and jumping on the edge
Mourinho on Sulscher's words: Sonny is lucky that his dad is better than Ole. The father should always feed the children. We need to steal food for them - steal