New Yorkin pörssien pääindeksit nousivat perjantaina poliittisen tilanteen vakauduttua. Torstaina osakemarkkinat olivat kiinni kiitospäivän takia ja tänään osakemarkkinat sulkeutuivat Suomen aikaa iltakahdeksalta.

Merkittävimpiä amerikkalaisyrityksiä seuraava Dow Jones -indeksi sulkeutui aiemmin tällä viikolla ensi kertaa historiassaan yli 30 000 pisteen.

“Optimismi on kasvanut jatkuvasti niin tänään, tällä viikolla ja tämän kuukauden aikana”, sijoitusjohtaja Mike Zigmont finanssiyhtiö Harvest Volatility Managementilta kommentoi CNBC:lle.

“Olosuhteet riskipitoisemmille osakemarkkinoille ovat parantuneet jatkuvasti, kun lääkekehittelijät julkaisevat jatkuvasti positiivisia uutisia koronarokotteista ja poliittiset riskit helpottavat”, hän jatkaa.

Presidentti Donald Trump kertoi aiemmin, että hän aikoo lähteä Valkoisesta talosta, jos valitsijamiehet äänestävät Joe Bidenin voiton puolesta ja Biden valitaan virallisesti uudeksi presidentiksi.

Vähittäiskauppa kallistui

Vähittäiskauppiaat nousivat, kun sijoittajat uskovat ihmisten shoppailevan ahkerasti ennen joulunpyhiä. Amerikkalaiset vähittäiskaupat ovat tarjoilleet erilaisia Black Friday -tarjouksia jo viikon alusta alkaen.

Vähittäiskaupan ETF-rahasto The SPDR S&P Retail ETF kallistui 0,9 prosenttia ja nousi kaikkien aikojen korkeimpaan lukemaansa 61,21 dollariin.

Yksittäisistä tavarataloketjuista Nordstrom halpeni kuitenkin 2,5 prosenttia ja Macy’s 1,4 prosenttia. Kohl’s kallistui 0,2 prosenttia ja Amazon 0,3 prosenttia.

Teknologiaosakkeista Apple nousi puoli prosenttia, Netflix 1,3 prosenttia ja Facebook 0,8 prosenttia.

Dow Jones -indeksi nousi 0,1 prosenttia, S&P 500 -indeksi nousi 0,2 prosenttia ja Nasdaq-indeksi nousi 0,9 prosenttia.

Yhdysvaltain valtiovelan 10-vuotinen korko noteerattiin pörssin sulkeuduttua 0,846 prosentissa. Yhdellä eurolla sai 1,1960 dollaria.