New York

New Yorkin pörssien pääindeksit nousivat maanantaina, kun sijoittajat valmistautuivat teknologiajättien tulosjulkistuksiin.

S&P 500 -indeksi ja Dow Jones -indeksi nousivat uusiin ennätyksiinsä.

Teknologiapainotteista Nasdaq-indeksiä nosti etenkin sähköautovalmistaja Teslan osakkeen nousu. Tesla raportoi viime viikolla ennätyksellisistä tuloksesta ja liikevaihdosta, mutta varoitti samalla, että sirupula ja satamien ruuhkat ovat hidastaneet tehtaiden kykyä toimia täydellä teholla.

Autovalmistajan osake nousi maanantaina kuitenkin 12,7 prosenttia ja sen markkina-arvo nousi yli tuhanteen miljardiin dollariin, kun investointipankki Morgan Stanley nosti Teslan osakkeen tavoitehintaa 1 200 dollariin aiemmista 900 dollaria.

Lisäksi autonvuokraaja Hertz ilmoitti tilaavaansa 100 000 Hertzin autoa. Uutistoimisto Bloombergin mukaan kauppa tuottaa Teslalle noin 4,2 miljardia dollaria. Autot on tarkoitus toimittaa Hertzille seuraavan 14 kuukauden aikana.

Maailman suurimmat teknologiajätit, kuten Alphabet, Microsoft, Amazon ja Apple julkistavat tällä viikolla osavuosituloksensa.

Dow Jones -indeksistä konevalmistaja Caterpillar, juomavalmistaja Coca-Cola, lentokonevalmistaja Boeing ja pikaruokala McDonald’s julkistavat myös tuloksensa tällä viikolla.

“Tämä viikko on ratkaiseva tuloskauden kannalta. Odotamme positiivisia tuloksia”, sijoitusjohtajistoon kuuluva Alex Chaloff varainhoitaja Bernstein Private Wealth Managementilta kommentoi CNBC:lle.

Facebook sulkeutui 1,3 prosentin nousuun, vaikka osake olivat aiemmin kaupankäynnin aikana laskussa.

Uutistoimisto Bloombergin haltuunsa saama yhtiön sisäinen raportti kertoi, että Facebookin suosio on laskenut erityisesti millenniaalien ja Z-sukupolven keskuudessa. Maaliskuussa ilmestyneen raportin mukaan nuoret viettävät alustalla vähemmän aikaa kuin vuosi sitten, ja yhä pienempi osa nuorista rekisteröityy palvelun käyttäjäksi. Yhtiön osaketta on painanut myös se, että yhtiön entinen tuotepäällikkö Frances Haugen vuoti syksyllä medialle tietoja yhtiön epäeettiseksi väitetyistä toimintatavoista.

Euro heikkeni Yhdysvaltain dollaria vasten pörssien sulkeuduttua. Yhdysvaltain valtionvelan 10-vuotinen korko oli pörssien sulkeuduttua nousussa ja se noteerattiin 1,637 prosentissa.

Dow Jones -indeksi nousi 0,2 prosenttia, S&P 500 -indeksi nousi 0,5 prosenttia ja Nasdaq-indeksi nousi 0,9 prosenttia.