New Yorkin pörssien pääindeksit laskivat maanantaina noustuaan viime viikolla uusiin ennätyksiinsä.

Sekä merkittävimpiä amerikkalaisyrityksiä seuraava Dow Jones -indeksi että laaja S&P 500 -indeksi nousivat uusiin ennätyksiinsä perjantaina, ja kaikki pääindeksit nousivat viikkotasolla tarkasteltuina päälle prosentin. Dow ja S&P 500 -indeksit nousivat neljättä viikkoa peräkkäin ja teknologiapainotteinen Nasdaq-indeksi kolmatta viikkoa peräkkäin.

Vaikka osakekurssit eivät jaksaneet nousta enää maanantaina, osakemarkkinoilla ei ole nähtävissä negatiivisia katalyyttejä, jotka voisivat painaa osakemarkkinan pidempään laskuun.

“Kaiken kaikkiaan osakemarkkinoiden päällä ei näy tummia pilviä. Poliitikkojen toimet tukevat sijoittamista ja koronarokottamisen vauhti on kiihtynyt dramaattisesti”, analyytikko Marios Hadjikyriacos finanssiyhtiö XM:ltä kommentoi Marketwatchin mukaan.

Yhdysvaltain tautikeskus CDC raportoi sunnuntaina, että maan aikuisväestöstä puolet on saanut ainakin ensimmäisen rokoteannoksen.

Kryptovaluuttoihin liittyvät osakkeet halpenivat bitcoinin arvon laskemisen myötä. Viime viikolla listautunut kryptovaluuttojen markkinapaikka Coinbase laski 2,6 prosenttia 333 dollariin.

Sähköautovalmistaja Teslan osake halpeni 3,4 prosenttia 714,63 dollariin. Osake laski, kun kahden Teslan kyydissä olleen ihmiset uutisoitiin menehtyneen tieliikenneonnettomuudessa Texasissa. Viranomaisten mukaan vaikuttaa siltä, että Tesla oli onnettomuushetkellä automaattiohjauksella, eikä kumpikaan matkustajista istunut kuljettajan paikalla.

Moottoripyöristään tunnettu Harley-Davidson nousi 9,7 prosenttia 44,29 dollariin. Yhtiön ensimmäisen vuosineljänneksen myynti ylitti odotukset, ja yhtiön osakekohtainen tulos oli uutistoimisto Bloombergin mukaan lähes tuplasti enemmän kuin analyytikkojen konsensusennuste.

Toinen tulosjulkistaja, juomavalmistaja Coca-Cola kallistui 0,6 prosenttia 54 dollariin. Myös Coca-Colan myyntiluvut peittosivat analyytikkojen odotukset.

Yhdysvaltain valtionvelan 10-vuotinen korko oli pörssien sulkeuduttua nousussa ja se noteerattiin 1,600 prosentissa.

Dow Jones -indeksi laski 0,4 prosenttia, laaja S&P 500 -indeksi laski puoli prosenttia ja Nasdaq-indeksi laski prosentin.