Finland

WhatsAppiin tulossa 3 merkittävää uudistusta

WhatsAppiin tulossa 3 merkittävää uudistusta

WhatsApp-pikaviestimeen on luvassa uudistuksia niin puhelimessa kuin tietokoneessa, kertoo WABetaInfo.

WhatsApp-pikaviestin saa uudistuksia.­

Facebookin omistamasta WhatsApp-sovelluksesta on löytynyt vihjeitä tulevista toiminnoista, kertoo asiaan perehtynyt WABetaInfo. Uutispalvelu bongasi Android-sovelluksen tuoreesta versiosta muutoksen käyttäjän tunnistamiseen. Aiemman sormenjälkitunnistuksen sijasta toiminto on muuttumassa biometriseksi tunnistukseksi, joka tukee myös muun muassa kasvontunnistusta – kunhan myös laite sitä tukee.

Kasvontunnistusta pidetään usein oivallisena keinona parantaa tietosuojaa estämällä ulkopuolisia pääsemästä käsiksi esimerkiksi älypuhelimen tietoihin. Facebookilla on kasvontunnistuksen suhteen kuitenkin erittäin kyseenalainen historia. Palvelu käytti taannoin Euroopan yleistä tietosuoja-asetusta ansana saadakseen käyttäjät suostumaan kasvontunnistukseen heidän Facebook-kuvissaan.

Tämä ei silti automaattisesti tarkoita, että WhatsAppin tulevaan ominaisuuteen pitäisi suhtautua epäilevästi tai pelonsekaisin tuntein. Pääsääntöisesti biometrisessä tunnistuksessa käytetään puhelimen tunnistustoimintoa, joka ei luovuta tietoja itse sovellukselle – tässä tapauksessa WhatsAppin omistavalle Facebookille.

Toimintoa ei myöskään ole pakko ottaa käyttöön. IPhonessa se on ollut jo aikaisemmin.

WhatsAppin tietokoneella käytettävään Web-versioon on puolestaan luvassa ääni- ja videopuhelut, jotka ovat jo pidempään olleet saatavilla WhatsAppin mobiilisovelluksessa. WABetaInfon mukaan WhatsApp saattaa mahdollistaa puhelut Web-versiossa jo lähiviikkojen aikana. Suunnitelmat voivat toki vielä muuttua, mutta tiettävästi mukana on tuki myös ryhmäpuheluille.

Kolmantena orastavana uutuutena on mahdollisuus liittyä nopeasti ryhmäpuheluun sen jo alettua WhatsAppin Android-sovelluksessa. Töitä tämän eteen on tiettävästi tehty jo muutaman kuukauden ajan.

Football news:

Ferencvaros defender: Ronaldo waved me off when I asked for his shirt. Maybe it's because he didn't score for us
Klopp on firmino: the Team is an orchestra, and Bobby plays 12 instruments in It. He is important to us
Antonio Conte: I Don't think Real Madrid can cry about their losses. It's funny that the media write about their problems with the squad
Lewandowski on the cancellation Of the Golden ball: it's not that important. Such prizes are something extra
Salah can play with Atalanta. He became ill with the coronavirus
Klopp on injured: no News. I have no idea who will play for Atalanta. Why should we give them information?
Barcelona are thinking about signing Garay due to Pique's injury