Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Yhdysvallat ampui kiinalaisen vakoilupallon alas

Yhdysvallat ampui alas epäillyn kiinalaisen vakoilupallon Atlantin valtameren yllä lauantaina noin kello 14.40 aikaan. Presidentti Joe Biden antoi käskyn ampua vakoilupallon alas.

Yhdysvallat keskeytti lentomatkustamisen kolmella lentokentällä "kansallisen turvallisuuden vuoksi". Päätös liittyy Yhdysvaltain ilmatilassa havaittuun kiinalaiseen vakoilupalloon, kertovat uutistoimistot.

Yhdysvaltain ilmailuhallinto ilmoitti lauantaina keskeyttävänsä lentojen lähdöt ja saapumiset kolmelle lentokentälle, mukaan lukien Myrtle Beachin kansainvälinen lentokenttä Etelä-Carolinassa.

Siviililennot rajatulta alueelta Etelä-Carolinan rannikon ympärillä ja Atlantin valtameren yli on väliaikaisesti keskeytetty.

Yhdysvaltain korkea virkamies kertoo Fox Newsille, että Yhdysvallat suunnittelee ampuvansa alas vakoilupallon sen jälkeen, kun se ylittää Atlantin valtameren, johon se voi pudota vahingoittamatta ketään alla olevia ja säilyä edes osittain ehjänä.

Ilmailuhallinnon verkkosivuilla löytyvässä asiakirjassa varoitetaan, että armeija voisi käyttää tappavaa voimaa, jos lentokoneet rikkovat annettuja rajoituksia eivätkä noudata lähtökäskyjä.

Presidentti Biden vastasi lauantaina lehdistölle, että Yhdysvallat ”aikoo hoitaa asian”, kun häneltä kysyttiin, aikoisiko Yhdysvallat ampua vakoilupallon alas.

Biden ei tarkentanut vastaustaan.

AccuWeatherin mukaan vakoilupallo nähtiin Pohjois-Carolinan yllä lauantaiaamuna.

Puolustusviranomaiset harkitsivat Bidenin pyynnöstä ilmapallon ampumista alas, mutta armeijan komentajat tulivat tulokseen, että se voisi pudotessaan vaarantaa liian monet maassa olevat.

Yhdysvaltain ulkoministeri Antony Blinken on siirtänyt Kiinan-vierailuaan vakoilupallon takia.

Tältä Yhdysvaltain ilmatilassa oleva kiinalainen vakoilupallo näyttää. EyePress News/Shutterstock