Finland

Yhdysvallat | George W. Bush kertoi järkyttyneensä ihmisten reaktioista hänen ja Michelle Obaman ystävyyteen – Entinen presidentti pitää Yhdysvaltain poliittista ilmapiiriä ongelmallisena

Entisen presidentin mielestä on ongelmallista, että yhdysvaltalaiset eivät osaa kuvitella poliittisten vastustajien välistä ystävyyttä.

Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama ja hänen vaimonsa, entinen ensimmäinen nainen Michelle Obama Yhdysvaltojen nykyisen presidentin Joe Bidenin virkaanastujaisissa 20. tammikuuta 2021.­

Vuonna 2016 Michelle Obama antoi George W. Bushille lämpimän halauksen Smithsonian-instituutin kansallisen afroamerikkalaisen historian ja kulttuurin museon avajaisissa. Tuttavallinen ele herätti huomiota, sillä kaksikon ei oletettu olevan niin hyvissä väleissä. Olihan kyse poliittisista vihollisista: demokraattipresidentin vaimosta ja entisestä republikaanipresidentistä.

Bushin ja Michelle Obaman ystävyys nousi tällä viikolla uudelleen otsikoihin, sen jälkeen, kun CBS Sunday Morning julkaisi Bushin videohaastattelun sunnuntaina. Bush muisteli videolla tilannetta, jonka hän uskoi olevan jopa avajaishalausta kuuluisampi.

Vuonna 2018, kesken republikaanisenaattori John McCainin hautajaisia, Bush ojensi vieressään istuvalle Michelle Obamalle Altoid-pastillin. Ihmiset hämmästyivät jälleen.

CBS:n haastattelussa Bush kertoi järkyttyneensä ihmisten reaktioista. Entinen presidentti näki yllätyksen heijastavan laajemminkin maansa kärjistynyttä ja kahtia jakautunutta poliittista ilmapiiriä.

”Mielestäni on ongelma, että yhdysvaltalaiset ajattelevat niin polarisoituneesti, etteivät he osaa kuvitella, että George W. Bush ja Michelle Obama olisivat ystäviä.”

CBS:n haastattelun varsinaisena aiheena oli Bushin tuore kirja Yhdysvaltojen maahanmuuttajien muotokuvista. Kirjassa on entisen presidentin öljyvärimaalauksia, jotka esittävät kuuluisia ja tuntemattomia maahanmuuttajia.

Yhdysvaltojen poliittinen polarisaatio näkyy vahvasti myös maan maahanmuuttokeskustelussa. George Bush toivoikin haastattelussa, että kongressi puhuisi maahanmuuttajista nykyistä kunnioittavammalla ja vähemmän tylyllä sävyllä.

Heinäkuussa 2013 George W. Bush puhui Dallasissa tilaisuudessa, jossa maahanmuuttajille myönnettiin kansalaisuuksia. Vuonna 2021 entinen presidentti osallistuu jälleen Yhdysvaltojen polarisoituneeseen maahanmuuttokeskusteluun ja pyytää kongressilta nykyistä kunnioittavampaa retoriikkaa.­

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude