Poliisi epäilee 12 henkilöä murhasta Helsingissä. Epäillyillä on aiempaa rikostaustaa, Jenni Gästgivar

Kaksitoista henkilöä vangittiin viime viikonloppuna Helsingin käräjäoikeudessa epäiltynä Helsingissä tapahtuneesta murhasta . Poliisi vahvisti keskiviikkona, että kyse oli paloittelusurmasta .

Iltalehden selvityksen mukaan useilla epäillyistä on pitkä rikoshistoria . Kukaan epäillyistä ei kuitenkaan ole ollut syytettynä henkirikoksesta, vaan vakavimmat nimikkeet ovat törkeitä pahoinpitelyjä ja törkeitä ryöstöjä .

Yksi vangituista epäillyistä, vuonna 1993 syntynyt mies, on ollut tänä vuonna jo aiemmin vangittuna epäiltynä Vantaan Koivukylässä tapahtuneesta epäillystä murhasta . Hänet kuitenkin vapautettiin sittemmin . Koivukylän murhan tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Mikko Minkkinen vahvistaa, että yksi epäillyistä vapautettiin, kun poliisin tietoon tuli, että kaksi muuta epäiltyä olivat yrittäneet lavastaa miestä syylliseksi . Miestä ei siis enää epäillä Koivukylän murhasta .

Minkkinen sanoo, ettei kuitenkaan usko, että Koivukylän tapauksella on mitään yhteyttä Helsingissä tutkittavaan epäiltyyn murhaan . Asiasta kertoi aiemmin Yle.

Tällä hetkellä 26 - vuotias mies on ollut käräjäoikeudessa syytettynä lukuisia kertoja . Hänet on tuomittu muun muassa 7 kuukauden ehdolliseen vankeuteen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä vuonna 2014 . Tekoaikaan vuonna 2011 mies oli ollut yhdynnässä 15 - vuotiaan tytön kanssa . Hän oli itse tuolloin 18 - vuotias .

Vuonna 2018 hän sai kolmen vuoden ehdottoman vankeustuomion törkeästä ryöstöstä . Mies oli pahoinpidellyt toista miestä tämän asunnossa ja varastanut asunnosta sen jälkeen tämän omaisuutta . Mies valitti tuomiosta hovioikeuteen, mutta perui sittemmin valituksensa, joten käräjäoikeuden tuomio sai lainvoiman .

Mies on ollut käräjäoikeudessa syytettynä yhteensä parikymmentä kertaa .

Myös muilla Helsingissä tapahtuneesta murhasta epäillyillä on rikoshistoriaa .

Suurin osa epäiltyjen tuomioista on erilaisia liikennerikoksia, varkauksia ja näpistyksiä sekä osalla myös ryöstöjä ja pahoinpitelyjä sekä huumausainerikoksia . Yksi epäillyistä, 40 - vuotias mies on ollut oikeudessa syytettynä yli 70 kertaa .

Helsingissä tapahtuneesta murhasta tiedetään tällä hetkellä hyvin vähän . Uhri on aikuinen mies ja epäillyistä tekijöistä 10 on miehiä ja 2 naisia . Osa epäillyistä on iältään parikymppisiä, osa taas jo yli 40 - vuotiaita .

Henkirikos on tapahtunut Helsingissä 28 . –29 . 7 . välisenä aikana . Poliisi ei ole kommentoinut esimerkiksi sitä, miksi epäiltyjä on niin monta . Iltalehti ei ole alkuviikon aikana tavoittanut tapauksen tutkinnanjohtaja Jukka Larkiota.