Finland

Yksi tuote on suomalaisilta useimmin hukassa marketissa – K-kauppias paljastaa, minkä muistisäännön avulla sen löytää aina

Hiiva, sinä senkin pieni ja pirullinen piiloutuja!

Jos olet joskus etsinyt ruokakaupasta hiivaa tuskastuttavan kauan, et ole yksin. Vantaan Tammiston K-Citymarketin kauppias Pekka Lintumäki nimittäin vahvistaa, että hiiva on yksi useimmiten asiakkailta hukuksissa oleva tuote.

– Kun on pieni tuote, se hukkuu hyvin helposti sinne muiden tuotteiden joukkoon, Lintumäki sanoo.

Lintumäen myymälässä, kuten monessa muussakin kaupassa, löytämistä pyritään helpottamaan ”tästä löytyy hiiva” -lapulla. Jokainen isossa marketissa vieraillut voinee kuitenkin sanoa, ettei sitä lappuakaan ole aina niin helppo huomata.

Hiivan löytämiseen on kuitenkin niksinsä – pitää vain tietää, mistä etsiä.

”Tästä löytyy hiiva.” Enää tarvitsee tietää, missä on tässä!­

Lintumäki paljastaa, minne hiiva useimmiten sijoitellaan:

– Maustehyllystä tai leivontatarvikkeista löytyy kuivahiivat. Maitohyllyssä, siellä, missä on ruokakermat ja muut ruuanlaittovalmisteet, on tuorehiiva.

Jos pikkuiset hiivapaketit on vaikea havaita, kannattaa siis ensi kerralla kokeilla suunnistaa kermojen äärelle.

Hillot ja hyytelöt hukassa

Lintumäen mukaan myyjien hihan nykäisyt yleistyvät myös sesonkiaikoina. Koska kausituotteet eivät ole aina esillä, niitä on vaikea bongata. Joulun aikaan haeskellaan esimerkiksi luumuhilloa, pääsiäisen tienoilla puolestaan minttuhyytelöä.

Samoin erikoisemmat ainesosat voivat saada asiakkaan raapimaan päätään.

– Televisio vaikuttaa aika paljon. Jos siellä on jokin kiinnostava ruokaresepti, johon kuuluu jotain eksoottista tai sellaista, joka ei kuulu kyseisen ihmisen normitekemiseen, se aiheuttaa kaupassa hakemista, Lintumäki kertoo.

Tällainen tuote on esimerkiksi kookoskerma.

Onneksi kauppojen henkilökunta auttaa, kun me asiakkaat olemme hämillämme. Kiitos, että jaksatte kerta toisensa jälkeen osoittaa sen hiivankin paikan!

Juttu on julkaistu aiemmin Me Naisten verkkosivuilla helmikuussa 2019.

Football news:

Real Madrid and City in the semi-finals of the Champions League, Akhmat asks for money, 10 matches for racism to the player of Slavia, clothes for the Olympians and other news
Real Madrid put together a killing center - Modric-Casemiro-Kroos-for just 60 million euros. Even Luka Jovic was worth more
Zidane on 0:0 with Liverpool: We rode the storm and can be proud of our performance
2 Premier League clubs will play in the semi-finals of the Champions League for the 2nd time in 3 seasons
Zinedine Zidane: There are many masters at Real Madrid, but most of all I like the character of the guys
Emre Can: We played against probably the best team in the world. We can be proud of ourselves
Pep broke the curse of the Champions League: he took City to the semi-finals for the first time in five years. Only 4 players remained at the club from the last (and first) time for the club