Finland

Yleisurheilijat pian vauhtiin: Elina Lampela hyppää kesäkuussa ainakin neljä kilpailua, Toni Keränen aloittaa heitot heti kuun 1. päivänä

Kilpailukausi 2020 alkakoon, mutta milloin se oikeasti alkaa? Riippuu keneltä kysytään.

Toni Keränen laittaa numerolapun rintaansa kesäkuun 1. päivänä, Elina Lampela aloittaa viimeistään 13. kesäkuuta ja Samuel Purola on viivalla ensimmäisen kerran 4. heinäkuuta.

Ainakin kuvioihin on tullut selvyys ja kalenteri on olemassa koronakevään jälkeen.

– Olen pystynyt olosuhteisiin nähden treenaamaan hyvin. Uudenmaan sulun aikana en päässyt Pajulahden urheiluopistolle, mutta muuten olen käynyt siellä kaksi kertaa viikossa, Helsingissä asuva Oulun Pyrinnön seiväshyppääjä Lampela kertoo.

22-vuotias Lampela arvioi, että hänen hyppymääränsä ovat pysyneet normaalina edellisiin keväisiin verrattuna.

– Jonkin verran olen tehnyt hiekkahyppyjä eli en tee koko hyppyä vaan vauhtijuoksun ja maastalähdön.

"Toivon toki, että minulla on vielä useampi vuosi uraa jäljellä. 445 oli tavoite tälle kaudelle ja se on sitä edelleen."

Lampela aloittaa kilpailukautensa 13. kesäkuuta Kuortaneella, ellei sitä ennen löydy sopivaa pikkukisaa rajatulla osallistujamäärällä. Pyrintöläinen sanoo, että hänen tähtäimensä on asetettu elokuun puolivälin Kalevan kisoihin.

– Aion silti hypätä jo kesäkuussa useamman kilpailun. Voi olla jopa mahdollista, että kesäkuussa olisi neljä kilpailua. Heinäkuuta on silmäilty alustavasti.

Oululaisen hallikausi oli erinomainen. Hän hyppäsi ennätyksekseen 435 ja kuuden kisan tuloskeskiarvo 421,5 kertoo hypyn vakaudesta. Lampela teki kahdessa kilpailussa myös yrityksiä ylittää Pariisin EM-raja 445.

Ei tullut ylitystä, mutta ei tullut kisojakaan. EM-kisoja ei siirretty vaan ne peruttiin kokonaan.

– Totta kai se harmitti, sillä olisi ollut mukava yrittää päästä ensimmäisen kerran aikuisten arvokisoihin. Toivon toki, että minulla on vielä useampi vuosi uraa jäljellä. 445 oli tavoite tälle kaudelle ja se on sitä edelleen. Hallikausi toi minulle itseluottamusta treeneihin.

Oulun Pyrinnön Elina Lampela ylitti viime kesänä parhaallaan 400. Talvikausi toi kehitystä ja oululainen hyppäsi hallissa 435.

Oulun Pyrinnön Elina Lampela ylitti viime kesänä parhaallaan 400. Talvikausi toi kehitystä ja oululainen hyppäsi hallissa 435.

Kuva: Matti Räty

Limingan Niittomiesten keihäänheittäjän Toni Keräsen kausi alkaa jo siinä vaiheessa, kun Suvivirren viimeinen säkeistö kaikuu vielä. Jyväskylässä järjestetään 1. kesäkuuta kutsukilpailu.

– Kovia ukkoja on viivalla, Keränen sanoo.

Jyväskylän jälkeen hänen ohjelmassa ovat kilpailut Kuortaneella (13.6.), Seinäjoella (21.6.) ja Vantaalla (27.6.). Keränen katsoo kisoja kohti into piukassa.

– Olen hyvässä kunnossa ja terveenä. Kaikki on mennyt suunnitelmien mukaan ja olen heittänyt treeniennätykseni, hän kertoo.

Pyrinnön pikajuoksija Samuel Purola venyttää kautensa starttia heinäkuun puolelle. Hänen tarkoituksenaan on kyyristyä telineisiin Raatissa perjantaina 3. heinäkuuta järjestettävissä Valkean kaupungin kisoissa. Matkana on tuolloin 200 metriä.

20-vuotias juoksija sekä hänen valmentajaisänsä Mika Purola tekivät koronan keskellä päätöksen vetää peruskuntokautta pidempään.

– Kesäkuu on nyt uusi toukokuu, Mika Purola muotoilee.

Football news:

Ex-Guardiola assistant: Messi will be able to play in midfield like Xavi in a few years
Kante resumed individual training at the Chelsea base
Benjamin Mendy: Me and de Bruyne will compete for assists when I get back to my best form
The Austrian LASK was stripped of 6 points for starting contact training ahead of time
The Premier League returns on June 17! This is a compromise: the League wanted to return earlier, the clubs-even later
Delaney on Sancho: he has everything to go for the top 5 best players in the world
Bent on Grealish: Jack should be worth 80 million pounds, given The amount of Maguire's transfer