Finland

Yliopistot | Syrjimisestä ja simputuksesta syytetty muodin lehtori Tuomas Laitinen jättää Aalto-yliopiston

Muodin lehtori Tuomas Laitinen lähtee Aalto-yliopistosta. Asian vahvistaa Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun dekaani Tuomas Auvinen.

”Tuomas Laitinen lähtee yliopistosta omasta tahdostaan jatkaakseen kansainvälistä uraansa”, Auvinen toteaa.

Laitista syytettiin viime vuonna suosimisesta ja simputuksesta. Syytökset pohjautuivat tutkivan journalismin julkaisu Long Play:n syyskuussa julkaisemaan artikkeliin, jossa muodin koulutusohjelman nykyiset ja entiset opiskelijat kertoivat ohjelmansa sisäisistä ongelmista.

Opiskelijoiden mukaan lehtori Laitinen esimerkiksi eristi ja suosi eri opiskelijoita. Johtoa syytettiin toiminnan hiljaisesta hyväksynnästä.

Aalto-yliopisto käynnisti asiasta selvitystyön. Aalto-yliopiston laki- ja henkilöstöpalveluiden toteuttama selvitys valmistui joulukuussa. Sen mukaan vakavia väärinkäytöksiä kuten järjestelmällistä tai tahallista häirintää tai syrjintää ei tullut ilmi.

Selvitys kuitenkin totesi, että muodin koulutuksessa ja opetuskulttuurissa on havaittavissa ”toimintatapoihin ja -kulttuuriin liittyviä haasteita”. Selvityksen tekijät kehottivat kiinnittämään huomiota erityisesti tasapuoliseen viestintään, ohjausjärjestelmien selkeyteen sekä harjoittelupaikkoihin ja kilpailutoimintaan liittyviin käytäntöihin.

Dekaani Auvisen mukaan selvityksellä ei ole mitään yhteyttä Tuomas Laitisen lähtöön Aalto-yliopistosta. Auvinen myös sanoo lehtorin tehneen päätöksen itsenäisesti.

”Olemme hyvin tyytyväisiä Laitisen työpanokseen Aalto-yliopiston muodin koulutuksen ohjelmassa. Hän oli nostamassa sitä yhdeksi maailman arvostetuimmista muotikouluista”, dekaani sanoo.

Laitinen ei vielä ole tiedottanut poistumisestaan eikä uudesta työpaikastaan.

Lisäksi Aalto-yliopiston muodin maisterilinjaa johtanut Kirsi Niinimäki siirtyy pois maisterilinjan johdosta. Syyksi Niinimäki kertoo tutkimushankkeisiin keskittymisen.

”Olen ollut onnekas tutkimusprojektien läpi pääsemisessä ja päällä on niin monta projektia, että minulla on nyt mahdollisuus siirtyä hetkeksi aikaa tekemään tutkimusta eli vähemmän hallinnollisia tehtäviä”, Niinimäki kommentoi Helsingin Sanomille.

Football news:

Mane scored for Arsenal. Sadio has 3 goals in 3 Premier League games
Lacazette scored after a mistake by Robertson. The forward has 3 goals in 3 Premier League games
Roy Keane: for Solskjaer, the honeymoon at Manchester United is over, the pressure will grow. Need a trophy
Dembele was late for Barcelona training. Koeman demands to arrive at the base an hour before class
Chris Waddle: I Don't see Manchester City Winning the Premier League this season
Lewandowski and Kuizans laughed at rumors of a conflict in training
Kevin-Prince Boateng signed a contract with Monza Berlusconi until the end of the season