YouTube on paljastanut virallisen tilaston siitä, miten vlogaajat aloittavat videonsa. Valitettavasti tässä yhteydessä ei kuitenkaan käsitelty sitä, miten suomalaiset starttaavat sisältönsä.

Selvityksessä ei ole hyödynnetty mutuilua, vaan aiheeseen perehdyttiin varsin massiivisella otannalla. Ensinnäkin vlogien joukkoon laskettiin sisältöjä, joilla oli yli 20 000 näyttökertaa. Toisekseen kanavalla tuli olla yli 20 000 seuraajaa. Näin karsittuna syntyi miljoonan videon otanta.

Tämän jälkeen jokaisesta vlogista napattiin tekstitysten avaus. Mukaan otettiin sekä tekijän itsensä palveluun lataamat tekstit että automaattisesti luodut tekstitykset.

Näin saatiin selville, että viimeisen vuosikymmen ajan ”hey guys” on ollut vlogaajien suosikkifraasi, jolla katsoja toivotetaan tervetulleeksi videon pariin. Kärkikolmikossa olivat myös ”what’s up” ja ”good morning”.

Sen sijaan eri harrastesisältöihin jaoteltuina kärkitervehdyksessä ilmeni poikkeamia. Esimerkiksi teknologia-aiheiset videot aloitetaan yleensä lausahduksella ”ladies and gentlemen”. Puolestaan urheilusisältöihin keskittyvät vlogit startataan kysymyksellä ”what is going”.

Voit katsoa YouTuben koko selvityksen täältä.