Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Yrittäjäjärjestö varoittaa: Listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristäminen olisi myrkkyä taloudelle

Suomen Yrittäjien puheenjohtaja Petri Salminen varoittaa, että listaamattomien yritysten osinkoveron kiristämisellä olisi erittäin vakavia seurauksia taloudelle ja yrittäjyydelle.

Yrittäjäjärjestössä on pantu merkille, että SDP:n puheenjohtaja, pääministeri Sanna Marin on pitänyt osinkoverotuksen kiristämistä viime aikoina toistuvasti esillä. Esimerkiksi tiistaina Ylen vaalitentissä Marin sanoi, että SDP puuttuisi listaamattomien yritysten osinkoverotukseen osana valtiontalouden sopeutustoimia.

”Osinkoverotuksen kiristäminen olisi aivan väärä signaali yrittäjille ja omistajille, joiden odotetaan investoivan ja työllistävän”, Salminen sanoo. Hänen mukaansa listaamattomien yritysten osinkoverotuksen kiristäminen johtaisi osakeyhtiöissä osinkojen vähentämiseen, kasvuhalukkuuden hiipumiseen, yritysten lopettamisiin ja omistajavaihdosten vaikeutumisiin.

”Sanalla sanoen se olisi myrkkyä taloudelle ja yrittäjyydelle”, Salminen jyrähtää ja viittaa Suomen Yrittäjien tuoreeseen yrittäjägallupiin, jonka Kantar Public teki 5.–20. maaliskuuta. Siinä 39 prosenttia osakeyhtiön edustajista arvioi, että ne maksaisivat vähemmän osinkoja, jos osinkovero kiristyisi.

Yli kolmasosa kyselyyn vastanneista puolestaan arvioi, että osakeyhtiön kasvuhalukkuus vähenisi, jos osinkoverotusta kiristettäisiin. Investointeja omaan yritykseen vähentäisi 27 prosenttia. Yksi viidestä harkitsisi jopa yrityksen lopettamista.

Yrittäjägallup paljastaa myös, että mitä suurempi on yritys, sitä laajempia olisivat osinkoverotuksen kiristämisen vaikutukset.

”Yrittäjät kertovat, että maksaisivat veroja vähemmän. Tämä tarkoittaa, että verokertymä voisi jopa vähentyä. Kasvuhakuisten yritysten määrä on muutoinkin selvästi laskussa. Kiristys vauhdittaisi tätä ja vaarantaisi uusien työpaikkojen syntyä. Ihmettelen syvästi, miksi perinteinen työpuolue SDP on ottanut suomalaisen työn, kasvun ja kasvollisen omistajuuden tähtäimeensä”, Salminen sanoo.