logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo logo
star Bookmark: Tag Tag Tag Tag Tag
Greece

Ακέφαλη η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης

Παραιτήθηκαν τρία μέλη από το διοικητικό της συμβούλιο

Ακέφαλη έμεινε η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης καθώς παραιτήθηκαν τρία από τα πέντε συνολικά μέλη του διοικητικού συμβουλίου της. Πρόκειται για τον πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΤΟΣ/ΚΟΑ, Χανς-Ούβε Μάτσκε και τα μέλη Ελευθερία Παπαδημητρίου και Μιχάλης Νηστικάκης οι οποίοι υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους στο υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού λίγες μόλις ημέρες μετά την παραίτηση του αντιπροέδρου του ΔΣ Δημήτρη Χανδράκη.

Η αλήθεια είναι πως εδώ και αρκετό καιρό υπήρχε μεγάλη ένταση ανάμεσα στα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και τους μουσικούς της ορχήστρας οι οποίοι εξέφραζαν ανοιχτά τις επιφυλάξεις τους για την υποστήριξη του Δ.Σ προς τα συμφέροντα της Κρατικής Ορχήστρας της Συμπρωτεύουσας.

Από την πλευρά τους, τα παραιτηθέντα μέλη ισχυρίζονται πως έχουν εργαστεί σκληρά για την βιωσιμότητα και την πρόοδο της ορχήστρας αναφέροντας χαρακτηριστικά πως μέσα στα τρία χρόνια της θητείας τους κατάφεραν να καλύψουν τα μεγάλα χρέη της, τα οποία ανέρχονταν σε περισσότερα από 2 εκ ευρώ, να αυξήσουν τον αριθμό του μόνιμου προσωπικού της και να διαχειριστούν, κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο, τα 400 εκ που έλαβαν ως έκτακτη επιχορήγηση.

Δείτε Επίσης

Malamas

Στις 18 και 25 Ιανουαρίου ο τραγουδοποιός θα πραγματοποιήσει τις τελευταίες του αθηναικές εμφανίσεις

PHOTO_extra_parastaseis_omorfi_poli1

Μια ωδή στον μεγάλο μας συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη

sabidakis

Προσεγγίζει το κλασσικό τραγούδι του Μίμη Πλέσσα "Θα κλέψω τα τριαντάφυλλα" 

Εσεμπαχ__ΚΟΑ

Ο διάσημος Γερμανός αρχιμουσικός Κρίστοφ Έσενμπαχ θα διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών στις  29 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

brucespring

Πέντε άλμπουμ του από την νέα χιλιετία κυκλοφορούν, για πρώτη φορά, σε μορφή βινυλίου

marinella_2

Η αειθαλής ερμηνεύτρια θα δώσει μία συναυλία στις 3 Φεβρουαρίου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

bofiliou

23 Ιανουαρίου και 20 Φεβρουαρίου

Themes
ICO