Greece
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Απειλεί ο σχεδιαστής της «γαλάζιας πατρίδας»: «Η Ελλάδα δεν έχει δει πόλεμο από το 1947. Ελπίζω να μη δει ξανά»!

Ο απόστρατος Τούρκος αντιναύαρχος Τσεμ Γκιουρντενίζ, ο άνθρωπος που ανέπτυξε τον στρατηγικό σχεδιασμό του επεκτατικού δόγματος της «γαλάζιας πατρίδας», την οποία εμπνεύστηκε ο πρώην διοικητής του τουρκικού πολεμικού ναυτικού και νυν καθηγητής, Τζιχάτ Γαϊτζί, προχώρησε μέσω του Odatv σε… αξιολόγηση της κλιμακούμενης έντασης στο Αιγαίο και τις πιθανές συνέπειες αυτής της κατάστασης.

Φυσικά υπό το τουρκικό πρίσμα, το οποίο διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και δημιουργεί ψευδαισθήσεις προερχόμενες από τη συστηματική προπαγάνδα της Άγκυρας.

Δηλώνοντας ότι η Ελλάδα, ως «αντιπρόσωπος του ιμπεριαλισμού», στάλθηκε στην περιοχή ως στρατιωτική δύναμη για «να εισβάλει στη Δυτική Ανατολία» στις 15 Μαΐου 1919, ο Τούρκος προέβη σε ένα κρεσέντο παραχάραξης των γεγονότων:

«Ας μην ξεχνάμε ότι εκείνη την εποχή, οι ΗΠΑ και η Αγγλία ήταν στην πρώτη γραμμή εκείνων που ενθάρρυναν την επιχείρηση. Στις 9 Σεπτεμβρίου 1922, αυτές οι προσπάθειες κατέληξαν σε αποτυχία. Βλέπουμε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται με διαφορά 100 ετών. Τα νησιά της Ελλάδας, ναυτικές βάσεις, αεροπορικές βάσεις για F-16, βλέπουμε στην Τουρκία ότι η Ελλάδα πετάει τις διεθνείς συμφωνίες και εξοπλίζεται με πυραυλικά συστήματα που μας απειλούν.

Η Ελλάδα ήταν αυτή που έσπασε το status quo στο Αιγαίο. Η Τουρκία δεν έχει παραβιάσει ποτέ μέχρι σήμερα τη συμφωνία της Βέρνης (το Πρακτικό της Βέρνης). Μόλις την περασμένη εβδομάδα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έκανε μια δήλωση ότι ‘μπορούμε να αυξήσουμε τα χωρικά μας ύδατα στα 12 μίλια όποτε θέλουμε’.

Η Ελλάδα θέλει να διώξει την Τουρκία από τα χωρικά της ύδατα, ισχυριζόμενη ότι σχεδόν όλο το Αιγαίο είναι δικό της. Αυτό είναι ωφέλιμο και για τον ιμπεριαλισμό. Ο ιμπεριαλισμός δεν θέλει η Τουρκία να πάει στη θάλασσα. Ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, που το είδε για πρώτη φορά, έδωσε την 1η Σεπτεμβρίου 1922 διαταγή ‘Στρατεύματα, ο πρώτος σας στόχος είναι η Μεσόγειος’. Η Τουρκία μαζί με τη ‘Γαλάζια Πατρίδα’ εκπληρώνει αυτή την εντολή».

ODATV ÖZEL

Ege’de sular ısınırken Amiral Cem Gürdeniz’den Yunanistan çıkışı…

“Türkiye’nin dostluğu Türkiye’nin düşmanlığıyla kıyaslanamaz”

— Odatv (@odatv) June 10, 2022

Θράκη, ΗΠΑ και NATO

Στη συνέχεια ο Γκιουρντενίζ σχολίασε πως η αύξηση του αριθμού των βάσεων που εγκατέστησαν οι ΗΠΑ στην Ελλάδα από 5 σε 9, απειλεί τη Ρωσία και την Τουρκία μέσω της Θράκης σε μια πιθανή τουρκοελληνική ένταση!

Και συμπλήρωσε:

«Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι οι δύο πιο σημαντικές χώρες στη θεωρία της rimland* (σ.σ. χωρίζει τον κόσμο σε παλιούς και νέους κόσμους) για τη διατήρηση της Pax Americana τάξης των ΗΠΑ. Τα τουρκικά Στενά που περιβάλλουν τη Ρωσία από το νότο και το Αιγαίο Πέλαγος, που ρυθμίζει το πέρασμα από τη Μεσόγειο στη Διώρυγα του Σουέζ, βρίσκονται υπό τον έλεγχο αυτών των δύο χωρών.

Μετά το 1945, οι ΗΠΑ επηρέασαν και τις δύο χώρες και η είσοδος και των δύο χωρών στο ΝΑΤΟ το 1952 έγινε μετά από αίτημα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ. Ως εκ τούτου, μιλάμε για δύο γεωπολιτικές χώρες στην πολιορκία της Ρωσίας από το νότο».

Τα συμφέροντα της Τουρκίας πάνω από τα συμφέροντα του NATO

Ο Τούρκος απόστρατος κάπου εκεί έμπλεξε και το αποτυχημένο πραξικόπημα στην Τουρκία με τις πολεμοχαρείς διαθέσεις του Ταγίπ Ερντογάν για δήθεν προστασία της χώρας:

«Ωστόσο, η Τουρκία αντιμετώπισε μια νέα γεωπολιτική πραγματικότητα μετά την απόπειρα πραξικοπήματος της FETO της 15ης Ιουλίου. Αυτή η πραγματικότητα έχει θέσει τα γεωπολιτικά συμφέροντα της Τουρκίας πάνω από τα συμφέροντα του γεωπολιτικού συστήματος του ΝΑΤΟ για πρώτη φορά από την ένταξή της στο ΝΑΤΟ.

Σε αυτή την περίπτωση, οι ΗΠΑ έθεσαν την Τουρκία σε μια κατηγορία ριψοκίνδυνων χωρών και έκαναν όλες τις επενδύσεις τους στην Ελλάδα. Το πιο συγκεκριμένο παράδειγμα είναι οι ΗΠΑ που στήνουν 9 βάσεις στην Ελλάδα. Τώρα βλέπουμε ότι ο Πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα συμπεριφέρεται σαν να ήταν κυβερνήτης αποικίας.

Τέλος, το βλέπουμε στις δηλώσεις του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ και των Αμερικανών γερουσιαστών κατά της Τουρκίας για τα νησιά των οποίων η κυριαρχία μεταβιβάστηκε στην Ελλάδα με την προϋπόθεση ότι θα αφοπλιστούν.

Όταν προκλήθηκαν οι ελληνοτουρκικές διαφωνίες και μετατράπηκαν σε ένοπλη σύγκρουση, οι ΗΠΑ έκαναν μεγάλη συσσώρευση δυνάμεων στην Αλεξανδρούπολη για να αποτρέψουν επιχείρηση της Τουρκίας στη Θράκη.

Με την ίδρυση μιας βάσης εκεί, έδωσαν το μήνυμα στην Τουρκία: ‘Εάν μπείτε σε μια σύγκρουση που προέρχεται από θαλάσσιες δικαιοδοσίες, το Αιγαίο ή την Ανατολική Μεσόγειο, θα συναντήσετε τα στρατεύματά μας στην Αλεξανδρούπολη’».